Νέες επιχειρήσεις με συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά

Νέες επιχειρήσεις  με συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά

Κατασχέθηκαν ναρκωτικά, αλυσοπρίονα και ασύρματοι

Δε σταματούν οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά στη Μεσσηνία και χθες πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε παραπήγματα σε περιοχές των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Συνολικά έγιναν 14 συλλήψεις και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ναρκωτικά δισκία, αλυσοπρίονα και μαχαίρι.

Συλλήψεις

Η χθεσινή επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Μεσσηνίας και Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 14 Ρομά για τα ακόλουθα αδικήματα:

•Τρία άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα στην Αίπεια ένας 37χρονος διότι κατείχε 0,5 γραμμάρια ηρωίνης, ένας 27χρονος γιατί κατείχε 0,4 γραμμάρια χασίς κι ένας  33χρονος για 0,8 γραμμάρια χασίς και 48 ναρκωτικά δισκία

•Ένας 37χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς είχε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι και μία ράβδο

•Δύο άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, εκ των οποίων το ένα κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ειδικότερα, συνελήφθησαν ένας 22χρονος και μια 30χρονη στην Αίπεια για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Σε έρευνα στο σπίτι του 22χρονου βρέθηκε ένα αλυσοπρίονο που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή του και ένα ζεύγος ασυρμάτων ενδοεπικοινωνίας, το οποίο πιθανόν χρησιμοποιούσε για παράνομες πράξεις. Επίσης, στο σπίτι της 30χρονης βρέθηκε μια καραμπίνα για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στο Α.Τ. Οιχαλίας το Νοέμβριο του 2023 και δύο αλυσοπρίονα, το νόμιμο της κατοχής των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

•Δύο ανήλικοι, ένας 15χρονος κι ένας 16χρονος για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

•Δύο 19χρονοι για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

•Τέσσερα άτομα (27χρονος, 33χρονος, 61χρονη και 36χρονη) για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι δράσεις είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Της Βίκυς Βετουλάκη