Νίκη του Λάζαρου Κυρίζογλου στις εκλογές για την προεδρία της ΚΕΔΕ

Νίκη του Λάζαρου Κυρίζογλου  στις εκλογές για την προεδρία της ΚΕΔΕ

Με ποσοστό άνω του 65% για τετραετή θητεία ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης εξελέγη πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Η αυτοδιοικητική παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, κέρδισε με ποσοστό 65,78% την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κατά τις εκλογές του Σαββάτου.

Η παράταξη εξέλεξε 20 από τα 31 μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.

Στην αναμέτρηση συμμετείχαν τέσσερις παρατάξεις.

Σε σύνολο 535 εγγεγραμμένων ψήφισαν 529 αιρετοί. Έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν τα 525 και τα άκυρα ήταν 4.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβαν

– Η παράταξη Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι 348 ψήφους (65,78%) και 20 έδρες

– Αυτοδιοίκηση Τώρα: 155 ψήφοι (29,30%) και 9 έδρες

– Λαϊκή Συσπείρωση : 18 ψήφοι (3,40%) και 1 έδρα

– Συντονισμός Αιρετών : 4 ψήφοι (0,76%)

Τα ονόματα των 30 νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ (την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας), θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης της σταυροδοσίας.

Με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Λάζαρος Κυρίζογλου έκανε την παρακάτω δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των συναδέλφων αυτοδιοικητικών που καταρχήν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και προσήλθαν μαζικά, συμμετέχοντας σήμερα στην εκλογική διαδικασία. Η πρωτοφανής συμμετοχή αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του αιρετού προσωπικού της Αυτοδιοίκησης να δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα, για να πάμε τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες ακόμη πιο ψηλά. Σήμερα νίκησε η Ενότητα. Νίκησε η Αυτοδιοίκηση. Ενωμένοι Ξεκινήσαμε. Ενωμένοι Σχεδιάσαμε. Ενωμένοι Συνεχίζουμε. Με γνώση, σχέδιο κι εμπειρία, με μια νέα δυνατή ομάδα Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων προχωράμε Μπροστά. Για να κάνουμε πράξη τη Μεγάλη Μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση. Θέτοντας ως προτεραιότητα να βρισκόμαστε διαρκώς, δίπλα στους πολίτες».

Σε δήλωσή του ο Χάρης Δούκας επισήμανε:

«Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον κ. Κυρίζογλου και τον συνεχάρην για την εκλογή του. Εμείς δημιουργήσαμε έναν ενωτικό, αυτοδιοικητικό συνδυασμό σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Συνδεθήκαμε με κάθε γωνιά της Ελλάδας. Δώσαμε μια μάχη κόντρα σε κατεστημένα και εδραιωμένα συστήματα.
Σήμερα, βγαίνουμε δυνατοί και αποφασισμένοι για τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας στην ΚΕΔΕ. Ένα νέο ισχυρό κίνημα αυτοδιοίκησης γεννήθηκε.

Ξεκινάμε τώρα».

Πηγή: Πρώτο Θέμα