Νοσοκομεία – Διοικήσεις: Στα θρανία για εξετάσεις 1.277 υποψήφιοι

Νοσοκομεία – Διοικήσεις: Στα θρανία για εξετάσεις 1.277 υποψήφιοι

Το Σαββατοκύριακο θα υποβληθούν στο γραπτό τεστ δεξιοτήτων οι υποψήφιοι Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των νοσοκομείων και των ΥΠΕ

Αλλάζουν σελίδα οι διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων, με τη διαδικασία επιλογής των νέων διοικητών να μπαίνει στην τελική ευθεία. Το Σαββατοκύριακο οι υποψήφιοι για το «τιμόνι» των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των Υγειονομικών Περιφερειών θα καθίσουν πάλι στα θρανία προκειμένου να περάσουν τη δοκιμασία των γραπτών τεστ, από την οποία θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η τελική επιλογή.

Η ηλεκτρονική γραπτή εξέταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαΐου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ορίσει και αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το ΑΣΕΠ. Κάθε υποψήφιος οφείλει να προσέλθει στις κτιριακές εγκαταστάσεις της OTEAcademy (Σπάρτης 1 και Πέλικα, 151 22, Μαρούσι Αττικής) έως την αντίστοιχη για αυτόν αναγραφόμενη ώρα προσέλευσης στο αναρτημένο πρόγραμμα.

Η κατανομή των υποψηφίων στις αίθουσες του εξεταστικού κέντρου έχει γίνει αλφαβητικά με βάση το επώνυμό τους. Την ημέρα της εξέτασης, οι υποψήφιοι οφείλουν να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, το διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο παραστατικό της ταυτοπροσωπίας τους που φέρει επικυρωμένη φωτογραφία, καθώς δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή στη διαδικασία σε υποψηφίους, των οποίων η ταυτότητα δεν μπορεί να διαπιστωθεί.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν μαζί τους δύο στυλό και νερό. Δεν επιτρέπεται η χρήση βιβλίων, γραπτών σημειώσεων ή άλλου είδους βοηθημάτων και υπολογιστικών μηχανών. Υποψήφιοι που αρνούνται να παραδώσουν βοήθημα ή άλλο μέσο ή αντικείμενο, το οποίο δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν, αποβάλλονται από την αίθουσα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, οι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας με το εκτός της αίθουσας περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια παραμονής των υποψηφίων στις αίθουσες εξετάσεων, τα κινητά τηλέφωνα και τα έξυπνα ρολόγια (smartwatches) πρέπει να είναι απενεργοποιημένα και τοποθετημένα στο πάτωμα, δίπλα στο κάθισμα του κατόχου τους. Υποψήφιοι που δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις και τις οδηγίες του υπεύθυνου της αίθουσας ή του επιτηρητή ή διαταράσσουν την τάξη ή χρησιμοποιούν μέσα επικοινωνίας με το εκτός της αίθουσας περιβάλλον ή δολιεύονται γενικώς την εξέταση, αποβάλλονται από την αίθουσα, αφού προηγουμένως κληθούν σε άμεση ακρόαση.

Υπενθυμίζεται ότι οι ασκήσεις χωρίζονται σε τρεις θεματικές και τα πρότυπα των τεστ αποδεικνύουν ότι ο πήχυς έχει ανέβει πολύ υψηλά. Μάλιστα, η διαδικασία της γραπτής ηλεκτρονικής εξέτασης βρίσκει αντίθετους αρκετούς σημερινούς διοικητές που διεκδικούν ξανά τη θέση τους, καθώς θεωρούν ότι έχουν αποδείξει τις ικανότητες στη διοίκηση μεγάλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Και για αυτό, όπως λένε, θα ήθελαν να είχε γίνει ήδη αξιολόγηση στους υπάρχοντες διοικητές, ενώ εναντιώνονται στην αξία που δίνεται στο τεστ δεξιοτήτων.

Η εξέταση για τις δύο πρώτες ενότητες, του Παραγωγικού Συλλογισμού και του Επαγωγικού Συλλογισμού, θα πραγματοποιηθεί μέσω προσαρμοστικών τεστ (Computerized Adaptive Testing – CAT) που θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και / ή άλλου είδους κλειστού τύπου ερωτήσεων. Η εξέταση για την τρίτη ενότητα, της Διαχείρισης Εργασιακών Σεναρίων, θα περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που θα αφορούν προσομοίωση εργασιακών καταστάσεων, οι οποίες θα είναι βαθμολογικά ισοδύναμες μεταξύ τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την κάλυψη 152 θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων, με τετραετή θητεία που δύναται να ανανεώνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 5062/2023 (ΦΕΚ 183/τ.Α’/3-11-2023), υποβλήθηκαν συνολικά 1.048 αιτήσεις. Αντίστοιχα, για την κάλυψη επτά θέσεων Διοικητών και 14 θέσεων Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) του Υπουργείου Υγείας υποβλήθηκαν συνολικά 229 αιτήσεις.

Πηγή: ygeiamou.gr