Ο δήμαρχος Καλαμάτας στο 12th Future of Cities conference

Ο δήμαρχος Καλαμάτας  στο 12th Future of Cities conference

Σε πάνελ συζήτησης με θέμα “Mission Green Deal”, στο πλαίσιο του 12th Future of Cities conference, συμμετέσχε κατόπιν πρόσκλησης χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, στην Αθήνα.

Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Δήμου Καλαμάτας, στα βήματα που οδήγησαν στην υποβολή προς αξιολόγηση του Κλιματικού Συμβολαίου, καθώς και στις προοπτικές της πόλης για τα επόμενα χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι το Κλιματικό Συμβόλαιο περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων σε κάθε τομέα παρέμβασης, ιεραρχημένες σε πλάνα υλοποίησης με χρονική αναφορά.

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος εστίασε στην κινητοποίηση που υπήρξε τοπικά, με την ενεργοποίηση φορέων και πολιτών κατά τη διάρκεια της μεγάλης δημόσιας διαβούλευσης που προηγήθηκε.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο γενικός γραμματέας Περιφερειακού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δρ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, ενώ μεταξύ άλλων τοποθετήσεις έγιναν από το δήμαρχο Κοζάνης Ιωάννη Κοκκαλιάρη, το δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και εκπροσώπους των Δήμων Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Τρικκαίων.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος μίλησε με θέμα «Ψηφιακό Δημόσιο, Έξυπνες Τεχνολογίες και Πόλεις», ενώ παρεμβάσεις ακολούθησαν από το γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Δημήτρη Σκάλκο, τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Ιωάννη Ανδρουλάκη με θέμα «Ενδυναμώνοντας την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση των Δήμων: O ρόλος του Πράσινου Ταμείου» και το γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Μανώλη Γραφάκο, με θέμα: «Forum Κυκλικών Πόλεων: Η προσπάθεια να επιταχυνθεί η μετάβαση στην κυκλική οικονομία».