Ο Παναγιώτης Δούσης με πίστη, θέληση και δύναμη ψυχής ετοιμάζεται για το Πανευρωπαϊκό

Ο Παναγιώτης Δούσης με πίστη, θέληση και δύναμη ψυχής ετοιμάζεται για το Πανευρωπαϊκό

Ο Παναγιώτης Δούσης έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε αμέτρητους αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα είναι όμως η πρώτη φορά που θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου βετεράνων.

Ο αειθαλής δρομέας από τη Σπερχογεία όχι μόνο θα είναι «παρών» στη μεγάλη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο Τορούν της Πολωνίας, 17-24 Μαρτίου, αλλά στοχεύει και σε ένα μετάλλιο!

Στόχος του είναι να εμπλουτίσει την τεράστια συλλογή επάθλων από την ιδιαίτερα πλούσια αγωνιστική του καριέρα. Όπως μεταφέρει για 26 χρόνια έχει λάβει μέρος σε όλες τις αποστάσεις από τα 800 μ. έως τον μαραθώνιο και έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδος στις κατηγορίες του.

Εντυπωσιακή είναι και η παρουσία του στο Βαλκανικό πρωτάθλημα τα αντίστοιχα χρόνια, έχοντας …σαρώσει στις μεγάλες αποστάσεις όλες τις διακρίσεις και τα ρεκόρ, με απολογισμό πάνω από 100 χρυσά μετάλλια. Αντίστοιχες διακρίσεις έχει να επιδείξει και σε διάφορες άλλες διεθνείς συναντήσεις.

«Ήρθε η ώρα να πάρω και το Πανευρωπαϊκό μετάλλιο. Πριν από χρόνια είχα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Βετεράνων στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, αλλά δεν είχα καταφέρει να ανέβω στο βάθρο, παίρνοντας την 4η θέση στην κατηγορία μου ανάμεσα σε 122 αθλητές απ’ όλο τον κόσμο» αναφέρει ο ίδιος ο κ. Δούσης.

Τον Αύγουστο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου βετεράνων θα γίνει στη Σουηδία και ο κυρ Παναγιώτης έχει τσεκάρει στην ατζέντα του την κορυφαία διοργάνωση προκειμένου να συμπληρώσει τη συλλογή του. «Αν πετύχω εκεί έστω και ένα μετάλλιο, θα έχω πετύχει όλους τους στόχους που είχα βάλει από χρόνια και μετά μπορώ να φύγω από τη ζωή ικανοποιημένος. Ο άνθρωπος ό,τι βάλει στόχο μπορεί να το καταφέρει. Όποια εμπόδια κι αν παρουσιαστούν μπορεί να τα ξεπεράσει, αρκεί να έχει πίστη, θέληση, δύναμη ψυχής και να αγαπάει αυτό που κάνει» είναι το απόσταγμα σοφίας του Παναγιώτη Δούση που μοιράζεται μαζί μας. Κι εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε, όχι μόνο να κατακτήσει το βάθρο τόσο στην Πολωνία όσο και στην Σουηδία, αλλά να συνεχίσει να τρέχει με υψηλές επιδόσεις για πολλά χρόνια ακόμη, δίνοντας παράδειγμα ζωής!