Ο Πρέσβης της Τσεχίας στην Καλαμάτα

Ο Πρέσβης της Τσεχίας στην Καλαμάτα

Τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα επισκέφθηκε χθες, για τρίτη φορά, ο πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Γιάκουμπ Καρφίκ.

Φθάνοντας το πρωί στην Καλαμάτα, ο κ. Καρφίκ επισκέφθηκε το Πολεμικό Μουσείο της πόλης, με το οποίο προ μηνών η Τσεχική Δημοκρατία σύναψε συνεργασία πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Οι συναντήσεις του πρέσβη στην Καλαμάτα συνεχίστηκαν με επίσκεψή του στο δήμαρχο της πόλης, Θανάση Βασιλόπουλο, με τον οποίο θα συζητούσαν στο ίδιο πλαίσιο, καθώς σκοπός της επίσκεψής του ήταν η ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών.

Μιλώντας, δε, για την Καλαμάτα, σημείωσε ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή πόλη της Ελλάδας, η οποία συγκεντρώνει σημαντικό μερίδιο τουριστών λόγω των όσων προσφέρει στους επισκέπτες της.

Όπως ανέφερε από την πλευρά του ο διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Καλαμάτας, Χρήστος Κορομηλάς, η επίσκεψη του κ. Καρφίκ στην πόλη είναι η κατάλληλη αφορμή για να διοργανωθεί μια εκδήλωση που να προβάλλει τις δύο χώρες.

1ο Δημοτικό Σχολείο

Στο μεταξύ, τη χαρά και την τιμή να υποδεχτεί τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Τσεχίας είχε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Κατά την άφιξή του, ο κ. Καρφίκ συναντήθηκε με το διευθυντή του σχολείου, ο οποίος του παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας του, ενώ ο πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εκπαιδευτικές προσπάθειες και τις δράσεις που αναλαμβάνει το σχολείο προς όφελος των μαθητών και της κοινότητας.

Ξεχωριστή στιγμή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση από μαθητές των μεγάλων τάξεων (Δ΄, Ε’ και Στ’) παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, που εντυπωσίασαν τον κ. Καρφίκ με τις εκφραστικές τους ικανότητες και την αφοσίωσή τους στη διατήρηση του πολιτισμού και της παράδοσης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Χρ.Μ.