Ο προσεισμικός έλεγχος καθυστερεί την ενεργειακή αναβάθμιση των ΕΠΑΛ

Ο προσεισμικός έλεγχος καθυστερεί  την ενεργειακή αναβάθμιση των ΕΠΑΛ

Διαβεβαιώσεις από το δήμαρχο Καλαμάτας για υλοποίηση του έργου

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Καλαμάτας, στο θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου, αποφασίστηκε να εγγραφεί κωδικός με 5.250 ευρώ, ποσό που θα διαθέσει ο ίδιος ο Δήμος για να προχωρήσει άμεσα ο δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος.

Κι αυτό, γιατί υπάρχει θέμα με την ενεργειακή αναβάθμιση των Τεχνικών Λυκείων της Καλαμάτας.

Ειδικότερα, το έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα “Ηλέκτρα” με 2,8 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Η χρηματοδότηση, όμως, κινδυνεύει να χαθεί, γιατί στα κτήρια του εκπαιδευτικού συγκροτήματος δεν έχει γίνει δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος και το πιστοποιητικό του συγκεκριμένου ελέγχου αποτελεί προϋπόθεση για να υλοποιηθεί το έργο μέσα από το πρόγραμμα “Ηλέκτρα”.

Από την πλευρά του, καθησυχαστικός υπήρξε ο δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος, ο οποίος υποστήριξε στη Δημοτική Επιτροπή ότι, ακόμη και αν μέχρι να γίνει ο δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος η χρηματοδότηση διατεθεί για άλλο έργο, η ενεργειακή αναβάθμιση των Τεχνικών Λυκείων της Παραλίας θα γίνει οπωσδήποτε, έστω με το επόμενο πρόγραμμα, που θα έχει το όνομα “Τηλέμαχος”.

Μάλιστα, ο δήμαρχος υπενθύμισε ότι στο “Ηλέκτρα” έχουν ενταχθεί και θα προχωρήσουν οι ενεργειακές αναβαθμίσεις του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας με 1.561.958,68 ευρώ και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας με 350.000 ευρώ.

Τέλος, υπάρχει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Βέργας, με προϋπολογισμό μελέτης 360.000 ευρώ, το οποίο η Δημοτική Αρχή διεκδίκησε και εξασφάλισε την απαιτούμενη χρηματοδότηση μέσω των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.