Οικογενειακή επιχείρηση διακίνησης ηρωίνης από Ρομά στη Σπερχογεία

Οικογενειακή επιχείρηση διακίνησης ηρωίνης από Ρομά στη Σπερχογεία

Επιχείρηση διακίνησης ηρωίνης είχαν στήσει από το τσαντίρι τους στον καταυλισμό στη Σπερχογεία πατέρας, μάνα και γιος Ρομά, με τον πατέρα να έχει απασχολήσει και παλιότερα σε μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Την ηρωίνη προμηθεύονταν από την περιοχή του Ζεφυρίου και τη μετέφεραν οδικώς στη Μεσσηνία, ενώ η αποθήκευση των ναρκωτικών, αλλά και κλοπιμαίων που έπαιρναν ως αντίτιμο για την πώληση ναρκωτικών, γινόταν κοντά στο σπίτι τους: άλλα ήταν κάτω από σκουπίδια, άλλα μέσα σε βλάστηση κι άλλα ακόμα και θαμμένα στο έδαφος.

Σε βάρος και των τριών σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ναρκωτικά, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν περίπου 1.500 δόσεις ηρωίνης, την οποία είχαν πρόθεση να πουλήσουν προς 10 ευρώ έκαστη.

Οικογενειακή επιχείρηση
Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ηρωίνης σε περιοχές της Μεσσηνίας.

Για την εξάρθρωση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στη Σπερχογεία, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Μεσσηνίας και Αρκαδίας, καθώς και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν ο 37χρονος πατέρας, η 33χρονη σύζυγος και ο 17χρονος γιος.

Βάσει της αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι η οικογένεια των Ρομά προμηθευόταν, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, ναρκωτικές ουσίες από περιοχές της Δυτικής Αττικής και στη συνέχεια τις διακινούσαν σε περιοχές της Μεσσηνίας, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών και να δυσχεραίνουν τον τυχόν εντοπισμό των ναρκωτικών ουσιών, τα μέλη της οργάνωσης τις απέκρυπταν σε σημεία κοντά στο σπίτι τους, κάτω από απορρίμματα, σε τρύπες δένδρων, είτε τις έθαβαν σε παραπλήσια από την οικία τους αγροκτήματα. 

1.500 δόσεις ηρωίνης
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες στο σπίτι της οικογένειας, καθώς και σε εξωτερικούς χώρους, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:

-Ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους 149,2 γραμμαρίων, η οποία ήταν κρυμμένη άλλη κάτω από σκουπίδια και άλλη σε αυτοφυή βλάστηση

-Ένα γραμμάριο ηρωίνης και μισό γραμμάτιο κάνναβης, πεταμένες σε αύλειο χώρο

-Μία ζυγαριά ακριβείας, κρυμμένη σε τρύπα δένδρου και καλυμμένη με κομμάτια από πλακάκια

-Δύο κυνηγετικά όπλα, τα οποία ήταν αμπαλαρισμένα και θαμμένα κοντά στο σπίτι τους. Όπως προέκυψε από έρευνα, τα όπλα είχαν κλαπεί στις 28 Φεβρουαρίου από τη Μεγαλόπολη και στις 21 Φεβρουαρίου από την Γκοριτσά Σπάρτης. Τα κλεμμένα όπλα φέρεται να είχαν φτάσει στα χέρια τους ως αντίτιμο για την αγορά  ναρκωτικών.

Τέλος, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και το αυτοκίνητο με τον οποίο έκαναν τη μεταφορά ναρκωτικών, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη