Ορκίστηκαν 546 νεοσύλλεκτοι στο Στρατόπεδο Παπαφλέσσα

Ορκίστηκαν 546 νεοσύλλεκτοι στο Στρατόπεδο Παπαφλέσσα

Η ορκωμοσία 546 νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2024 Β ΕΣΣΟ πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Στρατόπεδο Παπαφλέσσα, με συγγενείς και φίλους να έχουν φθάσει από νωρίς στο χώρο και να μην κρύβουν τη συγκίνησή τους.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο μητροπολίτης μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κύριλλος, προσκληθείς υπό του σεβασμιώτατου μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, το στρατιωτικό ιερέα, αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Καμπούρογλου και κληρικούς των Ιερών Μητροπόλεων Κηφισίας, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και Περιστερίου.

Επίσης, παρέστησαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Μαρία Οικονομάκου και Στάθης Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Αναστάσιος Ηλιόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Απευθυνόμενος στους νέους οπλίτες, ο συνταγματάρχης Πεζικού Δημήτριος Λυμπερέας χαρακτήρισε τον όρκο που έδωσαν όρκο ζωής και θανάτου, ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

Έπειτα ο διοικητής ΔΙΚΕ, υποστράτηγος Απόστολος Τσουλουβής, μίλησε για τη μεγάλη προσφορά των νέων οπλιτών στην πατρίδα, ενώ χαρακτήρισε τη θητεία ύψιστη τιμή για έναν πολίτη.

Απευθυνόμενος, τέλος, στους συγγενείς των νεοσυλλέκτων, τους καθησύχασε, ενώ τους ζήτησε να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν με το διοικητή του στρατιώτη τους, αν κρίνουν ότι συντρέχει λόγος.

Να σημειωθεί πως μετά το πέρας της ορκωμοσίας ο σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας και προσκύνησε τη θαυματουργό εικόνα της πολιούχου Παναγίας της «Υπαπαντής».

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση