Πάνω από 6.000 αιτήματα εξυπηρετεί το Κέντρο Κοινότητας Καλαμάτας

Πάνω από 6.000 αιτήματα εξυπηρετεί το Κέντρο Κοινότητας Καλαμάτας

Στην πρώτη συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση των Πράξεων «Συνέχιση Κέντρων Κοινότητας» και «Συγκρότηση Νέων Κέντρων Κοινότητας» στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027», προχθές στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, συμμετέσχε εκπροσωπώντας το δήμαρχο Καλαμάτας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Αναστάσιος Σκοπετέας.

Σε ό,τι αφορά το Δήμο Καλαμάτας, ο κ. Σκοπετέας επισήμανε ότι λειτουργεί Κέντρο Κοινότητας από το 2018. Σημείωσε, επίσης, ότι πέρα από τη σταθερή δομή, διαθέτει και κινητή μονάδα που εξυπηρετεί τις ανάγκες όχι μόνο του Δήμου Καλαμάτας, αλλά όλων των Δήμων της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η αρμόδια υπηρεσία, από την έναρξη λειτουργίας του, το 2018 έως και σήμερα, οι ωφελούμενοι του Κέντρου είναι 9.572 άτομα, ενώ μόνο το 2023 οι νέοι ωφελούμενοι ανήλθαν σε 909.

Τα αιτήματα των ωφελουμένων για το ίδιο έτος ήταν 6.107 και σε αυτά περιλαμβάνονται αιτήσεις για επιδόματα, κοινωνικές έρευνες, συνεδρίες συμβουλευτικής.

Επιπλέον, ο κ. Σκοπετέας ενημέρωσε ότι από το Νοέμβριο του 2023 λειτουργεί στην Καλαμάτα και παράρτημα Ρομά, με κοινωνική λειτουργό, νοσηλεύτρια, διαμεσολαβητή και διοικητικό υπάλληλο για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, στην προσπάθεια εφαρμογής των πολιτικών κοινωνικής ένταξης.