Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Εκδήλωση για Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και θεατρική παράσταση

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Εκδήλωση για Παγκόσμια Ημέρα  Παιδικού Βιβλίου και θεατρική παράσταση

Δύο εκδηλώσεις διοργανώνει κατά τις προσεχείς μέρες η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.

Ειδικότερα:

«Ταξιδεύουμε με ένα βιβλίο»

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιείται για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου, με τίτλο «Ταξιδεύουμε με ένα βιβλίο» και σε συνεργασία με το 7ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, το Βιβλιοπωλείο Book mark -Λυκούργος Καρολεμέας και τη Λέσχη Ανάγνωσης «Η Αφύπνιση» του συλλόγου, μεθαύριο Σάββατο, 30 Μαρτίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του βιβλιοπωλείου, Αντωνοπούλου 2.

Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα πιο αγαπημένα παιδικά βιβλία στον κόσμο, από τη συγγραφέα Λίλα Γκλεγκλέ και τη νηπιαγωγό Ευαγγελία Μακρή. Στη συνέχεια θα ζωντανέψει ένα σύγχρονο παραμύθι με κούκλες από τη Λέττα Πετρουλάκη και θα πραγματοποιηθεί δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά με θέμα «Κατασκευάζω τον ήρωα του παραμυθιού».

“Μια χώρα, δύο Αιώνες μετά”

Η δεύτερη εκδήλωση είναι η θεατρική παράσταση από τη ομάδα των φοιτητών-τριών της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας με τίτλο

«Μια χώρα, δύο Αιώνες μετά» του Ανδρέα Φλουράκη. Μια απολαυστική σάτιρα που ανεβαίνει στις 12/13/14 Απριλίου, στις 9.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας.

Το θεατρικό έργο του Ανδρέα Φλουράκη αναφέρεται με μαύρο χιούμορ στο πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους, αλλά και πώς τη δημιουργούν.

Το κείμενο ισορροπεί ανάμεσα στο ρεαλισμό και στην κωμωδία, με αναγνωρίσιμους χαρακτήρες που φλερτάρουν, φιλοσοφούν, χορεύουν, τσακώνονται, εξομολογούνται…

Οι Έλληνες είναι πολύ περήφανοι για τους αγώνες που έδωσε ο Ελληνικός λαός στην Επανάσταση του 1821. Άραγε, τι σχέση έχει ο σημερινός νεοέλληνας με τους αγωνιστές του 1821, στη συμπεριφορά, στους στόχους, στη λειτουργία, στα οράματα, στους στόχους;

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα θα φέρουν πολύ θεατρικό γέλιο!

Συντελεστές

Κείμενο: Ανδρέας Φλουράκης

Σκηνοθεσία: Γιώλικα Πουλοπούλου

Σκηνογραφία- κοστούμια: Βενετσάνος Μπαλόπουλος, Λέττα Πετρουλάκη

Μουσική επιμέλεια: Γιώλικα Πουλοπούλου

Τεχνική υποστήριξη: Γιώργος Ηλιόπουλος, Χρήστος Συκάς

Αφίσα- φωτογραφίες- βιντεοσκόπηση: Νίκος Τζαβάρας

Παίζουν οι: Ευαγγελία Τζαβέλλα, Χρήστος Αλεφαντζής, Βενετία Σύρκου, Μυρτώ Πλατσή, Υρώ Αντωνοπούλου, Κατερίνα Κριθαρούλα, Μιχάλης Κραουνάκης, Ηλίας Τζουβάρας, Φωτεινή Μπενοβία, Μαριάντα Καραμέρου, Σωτηρία Βόντα.

Προπώληση εισιτηρίων 10 και 8 ευρώ στα τηλέφωνα: 6971540945, 2721021653.