Πενταετές στρατηγικό σχέδιο για την Περιφέρεια ανακοίνωσε ο Δ. Πτωχός

Πενταετές στρατηγικό σχέδιο για την Περιφέρεια ανακοίνωσε ο Δ. Πτωχός

Χαρτογράφηση, αποτύπωση και αξιολόγηση όλων των δεδομένων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να συνταχθεί το πενταετές στρατηγικό σχέδιο που θα παρουσιασθεί τις επόμενες ημέρες. Έτσι, κύλησαν οι πρώτες 90 ημέρες της θητείας της νέας Περιφερειακής Αρχής, όπως τις παρουσίασε χθες στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Έχοντας στο πλευρό του τον αναπληρωτή περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστο Λαμπρόπουλο και τον εκτελεστικό γραμματέα Γιώργο Σπίνο, ο κ. Πτωχός έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του και απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Δήλωσε, δε, πως στο προσεχές χρονικό διάστημα θα παρουσιάσει σε όλους τους πολίτες το πενταετές στρατηγικό σχέδιο έως την ολοκλήρωση της θητείας του.

Διεκδικήσεις και πρόγραμμα
Αρχικά, ο κ. Πτωχός τόνισε ότι οι τρεις πρώτοι μήνες ήταν γεμάτοι παραγωγική δουλειά και όχι δουλειά επικοινωνιακού χαρακτήρα, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Δουλειά υποδομής και ουσίας και όχι δουλειά του φαίνεσθαι», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του πρώτου τριμήνου και σε όσα ταυτόχρονα προχωρούν: «Η συνεργασία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με το κεντρικό κράτος είναι επιτακτική. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριμήνου δε σταματήσαμε να διεκδικούμε, να προσπαθούμε το παραπάνω. Προσωπικά, είχα συναντήσεις εργασίας με υπουργούς, υφυπουργούς, κεντρικούς και τοπικούς φορείς, σωματεία και συλλόγους, ακαδημαϊκές Αρχές, καθιερώσαμε τακτικές συναντήσεις με όλους τους δημάρχους, επενδύσαμε στην ενημέρωση και στην επαφή για να χτίσουμε όλοι μαζί το στρατηγικό αφήγημα της επόμενης μέρας».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, μίλησε για το πενταετές στρατηγικό σχέδιο που θα παρουσιαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Συμπερασματικά θα ήθελα να αναφερθώ και στο πού οδηγούν όλα αυτά, πού θα καταλήξουν οι αρχικές προσπάθειες. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εργάζεται συστηματικά για να εντοπίσει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα, ώστε να αναπτυχθεί γρηγορότερα και στρατηγικότερα.  Εργαζόμαστε, λοιπόν, με σκοπό στο προσεχές χρονικό διάστημα να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο, που θα αναδεικνύει επισταμένως τις προοπτικές ανάπτυξης με αριθμούς, δεδομένα και επιχειρήματα. Ένα σχέδιο που θα οδηγήσει την Πελοπόννησο μπροστά».

Ενιαία Περιφέρεια
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις για ζητήματα που αφορούν στις Περιφερειακές Ενότητες.

Σε ερώτηση για το έργο ανακαίνισης του Διοικητηρίου στη Μεσσηνία, επανέλαβε ότι υπάρχει καθυστέρηση και σημείωσε ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη ρευστότητα για να προχωρήσει το έργο.

Επίσης, ρωτήθηκε για τις ηλεκτρονικές επιγραφές που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας. Όπως διευκρίνισε, είναι υποχρέωση του αναδόχου να αναγράφονται πληροφορίες για τους πολίτες οι οποίοι κινούνται επί του οδικού δικτύου.

Σε εκείνο, επίσης, που έδωσε έμφαση ο κ. Πτωχός, μέσα από τις ερωτήσεις που δέχτηκε, ήταν στο ότι ένας βασικός του στόχος είναι να αντιμετωπισθεί από όλους η Περιφέρεια ως σύνολο και όχι ως ξεχωριστές Περιφερειακές Ενότητες. Για παράδειγμα, η εξυπηρέτηση του πολίτη να είναι ενιαία σε όποια ενότητα και αν βρίσκεται. 

Μάλιστα, πάνω σε αυτό είπε ότι το τουριστικό branding θα είναι ενιαίο, όπως και η τουριστική προβολή της περιοχής, όλο το χρόνο και όχι μόνο για το καλοκαίρι, υπογραμμίζοντας ότι θέλει ο τουρισμός να γίνει η βαριά βιομηχανία της οικονομίας της Πελοποννήσου.