Περήφανα η Καλαμάτα γιόρτασε την επέτειο απελευθέρωσής της

Περήφανα η Καλαμάτα γιόρτασε την επέτειο απελευθέρωσής της

Διακόσια τρία χρόνια απελεύθερης πόλης συμπληρώθηκαν σήμερα, για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, και οι επετειακές εκδηλώσεις λάμπρυναν ακόμη περισσότερο τη σημερινή ημέρα στην Καλαμάτα.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν ο ναός των Αγίων Αποστόλων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, εκεί όπου οι οπλαρχηγοί υπό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη πήραν την απόφαση να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ εκπρόσωπος της Βουλής είχε οριστεί ο βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Οι επίσημες εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους παρευρισκόμενους. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διδάκτορας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Ιωάννης Σόλαρης.

Με το πέρας της αναπαράστασης απελευθέρωσης της Καλαμάτας, ακολούθησε παρέλαση από μαθητές και μαθήτριες σχολείων, καθώς και οπλαρχηγών με τις ομάδες τους.

Στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, η βουλευτής στο Δυτικό Τομέα Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και Δυτικής Μάνης Γιώργος Χιουρέας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Δείτε όλη την αναπαράσταση εδώ