Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΟ ζήτημα των πλατειών της πόλεως χρονίζει. Οι ιδιοκτήται του χώρου τούτων δικαίως παραπονούνται. Δύο λύσεις υπάρχουν: Ή πρέπει ο Δήμος να αποζημιώση τους ιδιοκτήτας ή εφ’ όσον τα δημοτικά οικονομικά δεν επιτρέπουν τούτο, να απελευθερωθούν οι ιδιοκτήται εις την χρησιμοποίησιν της ιδιοκτησίας των. Βεβαίως η πόλις έχει ανάγκην πνευμόνων. Δεν είναι όμως λογικόν ούτε δίκαιον να καταβασανίζωνται ολίγοι μόνον άνθρωποι. Ας δοθή επί τέλους ένα τέρμα.

-Η δενδροστοιχία της παραλίας κινδυνεύει να καταστραφή από τας φυτικάς ασθενείας… Δεν προκαλείται, επί τέλους, ο οίκτος αρμοδίου τινός; Ή πρέπει το μοναδικόν μας στόλισμα να καταστραφή;

-ΠΡΟ ημερών εις τους Γαργαλιάνους συνέβη δυστύχημα εις την γραίαν Γεωργίαν χήρα Ν. Αφορεσμένου, υπό τας ακολούθους περιστάσεις. Η εν λόγω χήρα μεταβάσα εις τι φρέαρ όπως αντλήση ύδωρ με κύπελλον έσκυψε το σώμα της και έπεσεν εντός. Δύο συγχώριοί της αντιληφθέντες το δυστύχημα προσέτρεξαν και την ανέσυραν ημιθανή. Ο υιός της πληροφορηθείς το γεγονός έσπευσε και παρέλαβε την μητέρα του και την μετέφερεν εις την οικίαν του νεκράν πλέον.