Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΧΘΕΣ περί την 11ην πρωινήν κατέρρευσε το αέτωμα της ανατολικής πλευράς του Α΄ Δημοτικού Σχολείου παρά την Υπαπαντήν (οικία Κορφιωτάκη). Ευτυχώς η αίθουσα της οποίας η πλευρά κατέρρευσεν, ήτο κενή καθόσον το μάθημα είχε τελειώσει κατ’ εκείνην την ώραν και ούτω παρελήφθησαν τραγικά δυστυχήματα.

ΕΥΤΥΧΩΣ επίσης κατά την στιγμήν της καταρρεύσεως οι μαθηταί των άλλων τάξεων ευρίσκοντο εις τας τάξεις των.  Διότι αν η κατάρρευσις εγένετο κατά την ώραν του διαλείμματος ασφαλώς θα εθρηνούσαμεν θύματα, καθόσον τα θρύμματα του καταρρεύσαντος αετώματος εσκορπίσθησαν εντός του προαυλίου.

ΕΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΜΕΝ εν τούτοις ότι ο Νομομηχανικός εξετάσας το κτήριον δεν είχεν αποφανθή μέχρι σήμερον αν τούτο διέτρεχε κίνδυνον ή όχι. Πολλοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του ανωτέρω σχολείου παρουσιασθέντες εις τα γραφεία μας διεμαρτυρήθησαν δια την επιδεικνυομένην εγκληματικήν στάσιν των αρμοδίων οίτινες δεν έσπευσαν να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, μολονότι τοις ανεφέρθησαν οι υπάρχοντες φόβοι καταρρεύσεως του εν λόγω κτηρίου υπηρεσιακώς και δια του «Θάρρους», το οποίον μόνον εκ του επαρχιακού Τύπου αφιέρωσε προ μηνός και πλέον στήλην ολόκληρον επί του προκειμένου.