Προχωρά, έστω και αργά, η δημιουργία του διαδημοτικού κυνοκομείου

Προχωρά, έστω και αργά, η δημιουργία  του διαδημοτικού κυνοκομείου

Σε ερώτηση που έγινε χθες στο δήμαρχο Μεσσήνης για τυχόν εξελίξεις στη δημιουργία του διαδημοτικού κυνοκομείου ο κ. Αθανασόπουλος απάντησε ότι πρόκειται για έργο που παραμένει ζωντανό και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Κατά τον ίδιο, μπορεί οι διαδικασίες να είναι αργές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κίνδυνος για τη χρηματοδότηση, όπως και για την υλοποίηση του έργου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Μεσσήνης, ένα από τα στοιχεία που καθυστέρησαν τη διαδικασία ήταν ότι τον Ιανουάριο του 2023 και έπειτα από ενάμιση χρόνο υπομονής που είχε προηγηθεί, το υπουργείο αποφάσισε ποιος θα είναι ο αρμόδιος φορέας που θα αναλάβει τα διαδικαστικά προκειμένου να εκδοθεί η άδεια ίδρυσης.

Όπως ανέφερε ακόμα, έχουν γίνει οι σχετικές προμελέτες για να γίνει το πρώτο βήμα. Όταν γίνει αυτό, θα ακολουθήσει η κατασκευή του έργου και, τέλος, η άδεια λειτουργίας του.

Επανάλαβε ότι το έργο έχει αργήσει, αλλά αυτό δεν οφείλεται στους Δήμους Μεσσήνης και Καλαμάτας, «και σίγουρα πρέπει να ολοκληρωθεί αφού είναι ουσιαστικό».
Π.Μπ.