Προσοχή σε παραπλανητικές σελίδες στο Facebook: Νέο περιστατικό με στόχο το δήμαρχο Καλαμάτας

Προσοχή σε παραπλανητικές  σελίδες στο Facebook:  Νέο περιστατικό με στόχο το δήμαρχο Καλαμάτας

Παραπλανητική σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook) έχει κάνει την εμφάνισή της τα τελευταία 24ωρα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία και τις αναρτήσεις του επίσημου λογαριασμού του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου. Για το νέο περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Βασιλόπουλος σημειώνει: «Επικοινώνησα νωρίτερα σήμερα (σ.σ. Σάββατο) με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, καθώς ενημερώθηκα για την εμφάνιση τα τελευταία 24ωρα στο Facebook, fake σελίδας – αντίγραφο με τα στοιχεία του επίσημου λογαριασμού μου. Παρακαλώ όλους να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς είναι άγνωστοι οι σκοποί που εξυπηρετούν. Προφανώς και έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για τον εντοπισμό και τη δίωξη των απατεώνων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αντίστοιχα περιστατικά με στόχο κι άλλους δημάρχους (Σπάρτης, Πατρέων κ.ά.).