Ρατσιστική συμπεριφορά σε ποδοσφαιριστή της καταγγέλλει ο ΑΟ Σπερχογείας

Ρατσιστική συμπεριφορά σε ποδοσφαιριστή της καταγγέλλει ο ΑΟ Σπερχογείας

Χθες Σάββατο 23 Μαρτίου διεξήχθη στο Μελιγαλά η συνάντηση του Εθνικού με τον ΑΟ Σπερχογείας, σημαντική για την προσπάθεια που κάνουν οι δύο ομάδες για παραμονή στην Α’ Τοπική. Δυστυχώς το 0-0 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ομάδας της Σπερχογείας καταγγέλλει ρατσιστική συμπεριφορά ποδοσφαιριστή των «κυανόλευκων» απέναντι σε παίκτη της. Όπως μάλιστα αναφέρεται, είναι κάτι που έχει βιώσει επανειλημμένα η αποστολή της Σπερχογείας σε διάφορα μεσσηνιακά γήπεδα. Μέσα από την ισότιμη συμπερίληψη διαχρονικά ποδοσφαιριστών με Ρομά καταγωγή οι υπεύθυνοι του συλλόγου της Σπερχογείας δίνουν ένα σπουδαίο κοινωνικό παράδειγμα, το οποίο πολύ εύγλωττα επισημαίνουν και στην εν λόγω ανακοίνωση.
Το θέμα είναι σοβαρό και απομένει να γίνουν τα δέοντα, καθώς τέτοιες συμπεριφορές είναι ανεπίτρεπτες και πρέπει να εκλείψουν, πρώτα απ’ όλα από τους αγωνιστικούς χώρους και τα αθλητικά παιχνίδια που προορίζονται να ενώνουν τους ανθρώπους. Άμεσα η διοίκηση του Εθνικού Μελιγαλά θα πρέπει να καταδικάσει το περιστατικό, καθώς είναι βέβαιο ότι δεν χαρακτηρίζει το σύλλογο. Και φυσικά το ίδιο οφείλει να κάνει και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, διερευνώντας το περιστατικό, όπως και σύσσωμη η αθλητική οικογένεια του νομού, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού.


Η ανακοίνωση του ΑΟ Σπερχογείας αναφέρει τα παρακάτω:

Είναι γέννημα-θρέμμα Έλληνες πολίτες, είναι μέλη της κοινωνίας μας, παιδιά με δουλειές, με οικογένειες, είναι μέλη της οικογένειας του Α.Ο. Σπερχογείας και όλοι εμείς είμαστε υπερήφανοι για αυτούς.
Επειδή είναι πολλοστή φορά που συμβαίνει την φετινή περίοδο αντίπαλοι παίκτες, παράγοντες, και φίλαθλοι να προσπαθούν να πικάρουν τους Ρομά παίκτες μας προσπαθώντας να τους εκνευρίσουν βρίζοντας την καταγωγή τους, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την ρατσιστική συμπεριφορά παίκτη του Εθνικού Μελιγαλά απέναντι στον Αρχηγό της ομάδας μας Ηρακλή Καραχάλιο.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ και καλούμε τους αρμόδιους να λάβουν τα μέτρα τους διότι ο χώρος του αθλητισμού δεν πρεσβεύει αυτό.
Εκ του ΔΣ