Συνάντηση Πτωχού – Αθανασόπουλου για ζητήματα του Δήμου Μεσσήνης

Συνάντηση Πτωχού – Αθανασόπουλου για ζητήματα του Δήμου Μεσσήνης

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, είχε χθες στην Τρίπολη ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο Δήμο Μεσσήνης και πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα.

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η προώθηση της υλοποίησης του έργου «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Τρικόρφου», το οποίο θα καλύψει, εκτός από τις ανάγκες πυροπροστασίας, τις ανάγκες άρδευσης της ελιάς Καλαμών στην περιοχή.

Ακολούθως, τέθηκαν θέματα που άπτονται του ευρύτερου χωροταξικού -περιβαλλοντικού σχεδιασμού και δόθηκε βαρύτητα στην οργανωμένη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ενημέρωσε επίσης τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου για έργα τα οποία παρουσιάζουν μελετητική ωριμότητα και έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα της Περιφέρειας ή των συναρμόδιων υπουργείων, και αφορούν στους τομείς αναβάθμισης σχολικών κτηριακών υποδομών, αντιπλημμυρικών έργων, ύδρευσης-αποχέτευσης, βελτίωσης οδικών αξόνων, αθλητικών έργων και έργων πολιτισμού.

Ο κ. Πτωχός αντιμετώπισε θετικά τα θέματα που έθεσε ο κ. Αθανασόπουλος, εκτιμώντας πως η Δημοτική Αρχή έχει θέσει προτεραιότητες σε σωστή βάση. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι τα έργα θα προχωρήσουν, καθώς έχουν γίνει προεργασίες, τονίζοντας ότι η Περιφερειακή Αρχή θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση με γνώμονα τη γενικότερη ανάπτυξη.