Θλίψη στην εξόδιο ακολουθία του αντιδημάρχου Τριφυλίας Δημητρίου Στριμπάκου

Θλίψη στην εξόδιο ακολουθία του αντιδημάρχου Τριφυλίας Δημητρίου Στριμπάκου

Από χθες αναπαύεται στην πατρώα γη της Κερασιάς Μάλης ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Δημήτριος Στριμπάκος, ο οποίος ξεκίνησε το Σάββατο το ταξίδι στην αιωνιότητα σε ηλικία 71 ετών, ύστερα από γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Επί χρόνια επαγγελματίας και άνθρωπος δραστήριος, ασχολήθηκε με τα κοινά και προσέφερε στον τόπο καταγωγής του, τη Μάλη, στα Φιλιατρά και στο Δήμο Τριφυλίας. Μεταξύ άλλων, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας το 2010 με το συνδυασμό του Κώστα Κόλλια. Στις δημοτικές εκλογές 2019 έθεσε υποψηφιότητα με το συνδυασμό του Γεωργίου Λεβεντάκη και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών, αξίωμα στο οποίο επανεξελέγη τον Οκτώβριο του 2023 με τον ίδιο συνδυασμό.

Τη δημοτική περίοδο 2019 – 2023 διετέλεσε αντιδήμαρχος Διοικητικού, Οικονομικού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

Από τις 8 Ιανουαρίου 2024 είχε οριστεί αντιδήμαρχος Διοικητικού και ΚΕΠ.

Είχε πρωτοστατήσει στην ίδρυση του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μάλης στον οποίο διετέλεσε πρόεδρος και ενεργό μέλος.

Έχαιρε σεβασμού και εκτίμησης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Η εξόδιος ακολουθία του Δημητρίου Στριμπάκου τελέστηκε χθες το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Φιλιατρά, όπου συγγενείς, γνωστοί, φίλοι, αυτοδιοικητικοί, συνεργάτες, δημοτικοί υπάλληλοι και συμπατριώτες τον αποχαιρέτησαν, δίδοντας παράλληλα κουράγιο στη σύζυγό του, τα παιδιά του με τις οικογένειές τους και τους συγγενείς του.

Σε συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Τριφυλίας, Γεωργίου Λεβεντάκη, αναγράφεται: «Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου Διοικητικού και Κ.Ε.Π., Δημητρίου Στριμπάκου του Γεωργίου. Ενός υπέροχου ανθρώπου και άριστου οικογενειάρχη, που με τίμησε με την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και τη φιλία του. Ενός άξιου και ακούραστου συνεργάτη, που ήταν, από την αρχή, δίπλα στο συνδυασμό της “Ανόδου” και τον τόπο μας. Έναν τόπο τον οποίο υπηρέτησε με υπευθυνότητα, ευσυνειδησία, εντιμότητα και εργατικότητα. Με το θάνατό του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, καθώς και μια σημαντική παρακαταθήκη ήθους και ευπρέπειας.

Εκφράζω στην οικογένειά του και στους λοιπούς συγγενείς του τα πιο ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια. Καλό του ταξίδι, στο φως!».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την απόδοση τιμών: «1. Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του αντιδημάρχου, καλού οικογενειάρχη και εξαιρετικού ανθρώπου Δημητρίου Στριμπάκου. 2. Να παραστεί ο δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην κηδεία του, καθώς και η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών. 3.Η κηδεία του εκλιπόντος να τελεστεί με δημοτική δαπάνη. 4. Την ημέρα της κηδείας να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά καταστήματα. 5. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 6. Να σταλεί στεφάνι από το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. 7. Να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. 8. Να αναγνωστεί η παρούσα απόφαση στην εξόδιο ακολουθία. 9. Να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος σε μία ανώνυμη οδό τη Δ..Ε. Φιλιατρών. 10. Να αναρτηθεί η παρούσα απόφαση στην ιστοσελίδα του Δήμου».

Ψηφίσματα για το θάνατο του Δημητρίου Στριμπάκου εξέδωσαν τα Συμβούλια Δημοτικών Κοινοτήτων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε το Συμβούλιο Δ.Κ. Κυπαρισσίας. «Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μάλης αποχαιρετά τον Δημήτρη Στριμπάκο. Τον άνθρωπο που πρωτοστάτησε στην ίδρυσή του και διετέλεσε πρόεδρος και συμπαράστασης μας ως την τελευταία στιγμή. Η αγάπη του για τη Μάλη αστείρευτη και οραματιζόταν την ανάδειξη της. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια. Καλό Ταξίδι!», σημειώνει ο Σύλλογος.

Το «Θάρρος» εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Του Ηλία Γιαννόπουλου