Το Γριφομπότ της Επανάστασης της Καλαμάτας – Ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό παιχνίδι

Το Γριφομπότ της Επανάστασης της Καλαμάτας – Ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό παιχνίδι

Ήδη από το 2021, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνεργασία με το ΓΑΒ LAB, δημιούργησαν ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό παιχνίδι για να γνωρίσουν όλοι την τοπική ιστορία, αλλά και την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης: το «Γριφομπότ της Επανάστασης».

Το «Γριφομπότ της Επανάστασης» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που βασίζεται στο πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Γριφομπότ, και απευθύνεται σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους.

Πώς μπορείτε να παίξετε;

1. Μπαίνετε από έναν υπολογιστή ή tablet στη διεύθυνση http://1821.grifobot.gr/t/kalamata

2. Διαβάζετε τα στοιχεία που αφορούν στην τοπική ιστορία.

3. Ξεκινάτε το παιχνίδι, πατώντας το κουμπί «Πάμε στο παιχνίδι» και δίνετε ένα ψευδώνυμο και κωδικό πρόσβασης για να καταγράφεται το σκορ σας.

4. Επιλέγετε επίπεδο δυσκολίας και ξεκινάτε.

5. Οδηγίες για το πώς παίζεται το παιχνίδι μπορείτε να βλέπετε πατώντας το κουμπάκι με το αγγλικό ερωτηματικό (?) στη σελίδα του παιχνιδιού.

Εάν επιθυμείτε να εμπλουτιστεί το εκπαιδευτικό υλικό της εφαρμογής με περισσότερα στοιχεία (συνεπώς να βοηθήσετε με δημιουργία περισσότερων ερωτήσεων) καθώς και για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με την εφαρμογή του «Γριφομπότ της Επανάστασης», μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Βασίλη Πουλόπουλο, επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και αναπληρωτή διευθυντή του ΓΑΒ LAB (κινητό τηλέφωνο: 6972 700 533, Ε-mail: vacilos@uop.gr).

Από το Δήμο Καλαμάτας, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Βασίλη Παπαευσταθίου, αντιδήμαρχο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Κλιματικής Ουδετερότητας, τηλ. 27213-60667, e-mail: v.papaefstathiou@kalamata.gr.