Βάλτα Τριφυλίας: «Εφιάλτης» το θολό νερό

Βάλτα Τριφυλίας: «Εφιάλτης» το θολό νερό

Με τον «εφιάλτη» του θολού νερού που φτάνει στις βρύσες των σπιτιών τους είναι οι κάτοικοι της Βάλτας Τριφυλίας. Νερό που, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, δε χρησιμοποιούν για τη σωματική τους υγιεινή και για πλύσιμο ρούχων, πιάτων κτλ, αλλά ούτε φυσικά και για πόση, αφού και μόνο που το βλέπουν έτσι φοβούνται για το τι ενδεχομένως μπορεί να προκαλέσει στον ανθρώπινο οργανισμό η κατανάλωσή του.

Κάτοικοι έχουν περιέλθει σε απόγνωση και μιλούν για κοροϊδία από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας. «Να πληρώνουμε για να έχουμε συνέχεια κατάλληλο και ποιοτικό νερό και αντί αυτού να έρχεται τέτοιο θολό νερό στις βρύσες μας, ούτε στην Ουγκάντα έτσι…», σημείωναν χθες.

Το νερό, λένε, είναι δημόσιο αγαθό. Η ύδρευση (και η αποχέτευση) είναι κοινωνικό δικαίωμα των πολιτών σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και είναι υπόλογοι οι αρμόδιοι που τους παρέχουν τέτοιο θολό νερό, ενώ αναρωτιούνταν εάν χθες έγινε έλεγχος και ανάλυση του νερού που τρέχει στις βρύσες τους όσον αφορά στην καταλληλότητά του για ανθρώπινη κατανάλωση.

Του Ηλία Γιαννόπουλου