19χρονος κατηγορείται ότι διακινούσε χασίς και κοκαΐνη στην Καλαμάτα

19χρονος κατηγορείται ότι διακινούσε  χασίς και κοκαΐνη στην Καλαμάτα

Συνελήφθη με κοκαΐνη που έκρυβε σε ρύζι στο φούρνο μικροκυμάτων  

Από την προσωπική χρήση στη διακίνηση ναρκωτικών, και μάλιστα σκληρών, όπως η κοκαΐνη, φαίνεται πως πέρασε ένας 19χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη, ενώ έχει απασχολήσει και παλαιότερα τις Αρχές ως ανήλικος.

Ιδιαίτερη εντύπωση στους αστυνομικούς που έκαναν την έρευνα στο σπίτι του, ήταν ο τρόπος φύλαξης και αποθήκευσης της κοκαΐνης, προκειμένου αυτή να μην επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα την υγρασία.

Διακίνηση
Τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα στις αστυνομικές Αρχές έφταναν πληροφορίες πως ο 19χρονος έχει εμπλακεί στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης και κάνναβης) στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, ενώ ήταν γνώριμος στις Αρχές, έχοντας συλληφθεί παλιότερα για κατοχή μικρών ποσοτήτων. Οι πληροφορίες ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι διακινούσε το χασίς προς 5 ευρώ το γραμμάριο και την κοκαΐνη προς 100 ευρώ το γραμμάριο.

Έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, το πρωί της Τρίτης πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του στην περιοχή της Νέας Εισόδου.

Μέσα σε ρύζι
Στην κατοχή του 19χρονου, αλλά και στο σπίτι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Δύο ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 14,2 γραμμαρίων. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως είχε τοποθετήσει την κοκαΐνη σε πλαστικό μπολ με ρύζι, το οποίο είχε τοποθετήσει σε φούρνο μικροκυμάτων, προκειμένου να την προστατεύει από την υγρασία

-Ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 161,7 γραμμαρίων

-Μία ζυγαριά ακριβείας

-Αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών

-Ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 315 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο νεαρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ασφαλείας.

Επίσης, τη Δευτέρα, στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνελήφθη ένας 69χρονος, γιατί σε έρευνα σε αγρόκτημά του βρέθηκε να καλλιεργεί σε γλάστρα ένα φυτό κάνναβης, ύψους περίπου 10 εκατοστών, το οποίο εκριζώθηκε και κατασχέθηκε.

Της Βίκυς Βετουλάκη