22ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας: Ανυπομονησία για το μεγάλο δρομικό ραντεβού του Σαββάτου

22ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας: Ανυπομονησία για το μεγάλο δρομικό ραντεβού του Σαββάτου

Η διοργάνωση του 22ου Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας 10 χλμ. πλησιάζει! Το Δ.Σ., η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα του Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας, ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφερειακή Ενότητας Μεσσηνίας περιμένουν μικρούς και μεγάλους το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου στη κεντρική πλατεία στις 18:30.

Οι εγγραφές για τον αγώνα 10 χλμ., στον οποίο οι συμμετέχοντες μπορούν να συμμετάσχουν τρέχοντας ή βαδίζοντας ολοκληρώνονται σήμερα μέσω του sdym.gr, ενώ την ημέρα του αγώνα θα γίνουν περιορισμένες εγγραφές για τη μεγάλη διαδρομή (κόστος 10 ευρώ), καθώς και οι εγγραφές για το 1,5 χλμ. που απευθύνεται σε παιδιά και όποιον άλλο επιθυμεί (δωρεάν συμμετοχή).

Οι διοργανωτές μας προσκαλούν «να ζήσουμε μαζί μοναδικές στιγμές στον Αγώνα της πόλης μας» και δίνουν τις βασικές οδηγίες συμμετοχής: Τον αριθμό συμμετοχής σας θα πρέπει να τον ζητήσετε από τη γραμματεία παραλαμβάνοντας και το t-shirt στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εγγραφών στη κεντρική πλατεία από τις 10:00-17:00 (περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα 11:00-17:00). Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για ανάγκες στο Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας.

Θα χρησιμοποιηθεί chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης που βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους, να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο. Μετά τον αγώνα με την βοήθεια εθελοντών θα παραλάβετε το αναμνηστικό μετάλλιο. Σταθμός χρονομέτρησης θα υπάρχει στο 5ο χλμ στην αναστροφή στο ξενοδοχείο Φιλοξένια και για να είναι έγκυρος ο τερματισμός οι δρομείς θα πρέπει να περάσουν από τον τάπητα χρονομέτρησης.

Θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας με μπουκάλι νερό στο 5 ο και στο 7,5 χλμ.

Πιστοποιημένη από την A.I.M.S διαδρομή. Η πιστοποίηση έγινε σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς των World Athletics , οι επιδόσεις των δρομέων θα είναι επίσημες, διεθνώς αναγνωρισμένες, και θα αναγνωρίζεται κάθε ρεκόρ που θα επιτυγχάνεται.

Έπαθλο ρεκόρ διαδρομής 300ευρω. Ρεκόρ Ανδρών 31’55’΄ (2021, Παναγιώτης Καρούτζος) Γυναικών 38’55’ (2015, Φωτεινή Δαγκλή).

Η διαδρομή δίπλα στην παραλία, ελκυστική αλλά και γρήγορη, είναι ασφάλτινη και επίπεδη, χωρίς υψομετρικές διαφορές. Σημείο εκκίνησης η κεντρική πλατεία, αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Φιλοξένια) και τερματισμός στην κεντρική πλατεία. Η διαδρομή θα είναι κλειστή από αυτοκίνητα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και θα υπάρχουν Εθελοντές κατά μήκος της διαδρομής. Η Αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας κ η Τροχαία Καλαμάτας θα έχει μεριμνήσει για την ασφάλεια του Αγώνα. Θα υπάρχουν σημαίες με τις ενδείξεις των χιλιομέτρων. Θα υπάρξουν αθλητές ρυθμού για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν για να κάνουν την διαδρομή σε 45min, 50min, 55min,60min, 65min,70min.

Παρακαλούμε θερμά τους βαδιστές να βαδίζουν στο νότιο πεζοδρόμιο της διαδρομής για να διευκολύνουν τους αθλητές του αγώνα δρόμου.

Ευχαριστούνε την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, την Τροχαία, το ΕΚΑΒ , το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, το κέντρο αποκατάστασης Διάπλαση, την FIRST AiD ambulance και την διασωστική ομάδα Aquarescue για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Επιπλέον Πληροφορίες
Διαμονή: Όσοι επιθυμούν διανυκτέρευση για τον αγώνα της Καλαμάτας διατίθενται Airbnb με 25€. Προϋπόθεση να έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή και η πληρωμή του αγώνα. Για τις κρατήσεις επικοινωνήστε με το 6972302265 έως την Παρασκευή 26/4

Το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας είναι Αρωγός στην Αθλητική Γιορτή της πόλης μας και είναι ο επίσημος χορηγός μετακίνησης του 22ου Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας, παρέχοντας έκπτωση 25% έκπτωση επί της κανονικής τιμής εισιτηρίου για τη μετακίνηση αθλητών από Αθήνα προς Καλαμάτα κα αντίστροφα, από την Παρασκευή 26/4/2023 πριν τον αγώνα μέχρι την Κυριακή 28/4/2024 μετά τον αγώνα. Η έκπτωση θα γίνεται στα εκδοτήρια του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, με την επίδειξη του email ολοκλήρωσης εγγραφής, και ταυτότητας συμμετέχοντα.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους Εθελοντές που χωρίς την συμμετοχή τους δεν θα ήταν δυνατή η διεξαγωγή του Αγώνα. Θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων.

Πρόγραμμα αγώνων

Σάββατο 27 Απριλίου

10:00 – 18:00 Παραλαβή συμμετοχής και τεχνικού t-shirt

17:00 – 18:20 Παράδοση των προσωπικών αντικειμένων*

18:00 – 18:10 Αγώνας special Olympics

18:30 Εκκίνηση αγώνα τρεξίματος και δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ

18:35 Παιδικός αγώνας 1,5 χλμ

19:02 Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα

20:00 Απονομές στους νικητές του αγώνα.

20:30 Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίου δρομέα