22ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας: Σήμερα η μεγάλη γιορτή τρεξίματος με πλήθος συμμετοχών

22ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας: Σήμερα η μεγάλη γιορτή τρεξίματος με πλήθος συμμετοχών

Μεγάλη μέρα σήμερα για τους φίλους του τρεξίματος, τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και το διοργανωτή Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, καθώς το απόγευμα στις 6.30 μ.μ. θα δοθεί η εκκίνηση του 22ου Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας.

Η μεγάλη αθλητική συνάντηση αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει στην κεντρική πλατεία και θα βγάλει στους δρόμους της πόλης μας χιλιάδες μικρούς και μεγάλους από τη Μεσσηνία και όλη την Ελλάδα, ακόμη και από το εξωτερικό, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν το τρέξιμο σε τρεις διαφορετικές αποστάσεις, αλλά και να χειροκροτήσουν τους δρομείς, ενθαρρύνοντας την προσπάθειά τους.

Το αγωνιστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα 10 χλμ., όπου αναμένεται νέο ρεκόρ συμμετοχών και υπάρχουν προσδοκίες για γρήγορες επιδόσεις, με  βελτίωση του ρεκόρ του αγώνα.

Εκτός από τους δρομείς, τη διαδρομή από την πλατεία έως την παραλία του Φιλοξένια  ετοιμάζονται να κάνουν βαδίζοντας δεκάδες ντόπιοι και επισκέπτες. Μαζί με τα παιδιά και τα Special Olympics από τη Μεσσηνία και τους γειτονικούς νομούς το δρομικό κύμα αναμένεται να δώσει έναν πολύχρωμο, γιορτινό και δραστήριο τόνο, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες σε θεατές και συμμετέχοντες.  

Το Δ.Σ. η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα του Σ.Δ.Υ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφερειακή Ενότητας Μεσσηνίας απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση για σήμερα Σαββάτο 27 Απριλίου στη κεντρική πλατεία στις 18:30 «για να ζήσουμε μαζί μοναδικές στιγμές στον Αγώνα της πόλης μας», ο οποίος είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Αναπηρία (ΣΥ.Φ.Α.μεΑ).

Πρόγραμμα αγώνων
Σάββατο 27 Απριλίου

10:00 – 18:00 Παραλαβή συμμετοχής και τεχνικού t-shirt-εγγραφές παιδικού αγώνα

18:00 – 18:10 Αγώνας special Olympics

18:30 Εκκίνηση αγώνα τρεξίματος και δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ

18:35 Παιδικός αγώνας 1,5 χλμ

19:02 Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα

20:00 Απονομές στους νικητές του αγώνα.