Αφιέρωμα αύριο στον Φραντς Κάφκα από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Αφιέρωμα αύριο στον Φραντς Κάφκα από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από το θάνατο του Φραντς Κάφκα, η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας τιμούν σε μια μοναδική αφιερωματική εκδήλωση έναν από τους σπουδαιότερους συγγραφείς του 20ού αιώνα, αύριο Τετάρτη, 10 Απριλίου, στις 8.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας με ελεύθερη είσοδο.

Αρχικά, θα παρουσιαστεί αδρομερώς το συγγραφικό έργο του Φ. Κάφκα από τη φιλόλογο Ζωή Παπαδημητρίου και θα ακολουθήσει συζήτηση. Στη συνέχεια, σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση, θα ακουστεί η μουσική σύνθεση με τίτλο “Kafka’s dream” της διεθνούς φήμης μουσικού και συνθέτριας Μαρίας Κοτρότσου.

Η Μαρία Κοτρότσου ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Γράφει ορχηστρική, νεοκλασική, ηλεκτρονική, New Age μουσική και έχει συνεργαστεί με γνωστούς τραγουδιστές, συνθέτοντας τραγούδια γι’ αυτούς. Έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο στη Γαλλία, στην Κίνα, καθώς και για παραστάσεις στην Αμερική.

Τέλος, στις 8.30  θα αρχίσει η προβολή της  αριστουργηματικής ταινίας «Η Δίκη», σε σκηνοθεσία Όρσον Γουέλς, η οποία είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Κάφκα.

Να σημειωθεί πως η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις για το Έτος Κάφκα, που συνδιοργανώνουν τα Τμήματα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Μουσικών Σπουδών, Θεατρικών Σπουδών, Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας.