Ακόμα τίποτα με την αποκατάσταση του Σταδίου

Ακόμα τίποτα με την αποκατάσταση του Σταδίου

Το τελευταίο διάστημα επανήλθε στην επικαιρότητα το ζήτημα του Δημοτικού Σταδίου και ειδικότερα το τι γίνεται με το χορτάρι στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Αιτία αυτή τη φορά αγώνες ακοντίου που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του σχολικού πρωταθλήματος (και προφανώς για να γίνουν φυσικός τους χώρος είναι το χορτάρι του γηπέδου).

Να θυμίσουμε εδώ ότι από τη στιγμή που έγινε η αντικατάσταση του χλοοτάπητα, όλοι οι αθλητές του στίβου, αλλά και κόσμος που έτρεχε στο συγκεκριμένο γήπεδο, αυταρχικά διώχτηκαν για να προστατευτεί το χορτάρι, το οποίο χρησιμοποιεί μόνο η ομάδα της Καλαμάτας.

Σε ερώτηση που είχαμε κάνει στο δήμαρχο Καλαμάτας στις 5 Οκτωβρίου 2022 για το ζήτημα της χρήσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου, έστω εκτός των γραμμών του άουτ, μας είχε πει ότι θα βρισκόταν λύση. Επίσης, είχε δηλώσει ότι για την αποθεραπεία όσων τρέχουν ή αθλούνται (να σημειωθεί πως την έκαναν περιμετρικά του γηπέδου, στο χλοοτάπητα έξω από τις γραμμές του άουτ), το τμήμα που είναι νότια του σταδίου θα φυτευτεί, όπως και το σημείο που είχαν συγκεντρωθεί τα χώματα που χρειάστηκαν για να γίνει το γήπεδο.

Δυστυχώς, όμως, από τότε μέχρι σήμερα, οι χώροι νότια του σταδίου, όπως και ανατολικά, παραμένουν σε άθλια κατάσταση, ακατάλληλοι για άθληση, αφού δεν έγινε η παρέμβαση που ο κ. Βασιλόπουλος είχε ανακοινώσει.

Μήπως ήρθε η ώρα να μπει μια τάξη στη χρήση του γηπέδου, που είναι δημοτικό; Υπάρχει κανονισμός λειτουργίας; Υπάρχουν όροι παραχώρησης και αν ναι, τηρούνται;
Π.Μπ.

Υ.Γ. Επίσης, να θυμίσουμε ότι σε μερικές μέρες θα πραγματοποιηθούν εκεί τα «Παπαφλέσσεια». Άραγε, τι θα γίνει με τη χρήση του γηπέδου; Οι αθλητές του ακοντίου θα μπορέσουν να προπονηθούν και στη συνέχεια να αγωνιστούν ή θα τους πουν όχι επειδή θα χαλάσει ο χλοοτάπητας;