Αμετανόητος 17χρονος Ρομά φεύγει από το Ίδρυμα Ανηλίκων, έρχεται στην Καλαμάτα και κάνει κλοπές

Αμετανόητος 17χρονος Ρομά φεύγει από το Ίδρυμα Ανηλίκων, έρχεται στην Καλαμάτα και κάνει κλοπές

Διακοπές φαίνεται πως κάνει ένας 17χρονος Ρομά στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων στο Βόλο. Από το Δεκέμβριο που στάλθηκε εκεί με εισαγγελική παραγγελία έπειτα από κλοπές, έχει φύγει τρεις φορές, έχει συλληφθεί ύστερα από κλοπές και έχει ξανασταλεί στο Ίδρυμα, που σημειωτέον είναι ανοικτού τύπου.

Η «χάρη» του έχει φτάσει μέχρι και τη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης διέπραξε κλοπές, σε μια από τις «εξόδους» του από το Ίδρυμα του Βόλου.

Τη Δευτέρα συνελήφθη εκ νέου στην Καλαμάτα, ύστερα από νέα απόδραση και νέες κλοπές που διέπραξε.

Μπαίνει – βγαίνει
Στις αρχές Δεκεμβρίου ο 17χρονος μαζί με έναν ακόμα ανήλικο είχαν διαπράξει οκτώ κλοπές, με τις έξι να έχουν γίνει μέσα σε ένα βράδυ. Τότε και για τους δύο, καθώς είχαν επαναλαμβανόμενα παραβατική συμπεριφορά, είχε διαταχθεί η μεταφορά τους στο Ίδρυμα Βόλου. Αυτό δε στάθηκε ικανό, όμως, να κρατήσει τον 17χρονο, καθώς μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς διέφυγε και επέστρεψε στην Καλαμάτα για να συνεχίσει τη δράση του.

Τέλη Γενάρη και έπειτα από κλοπές που σημειώθηκαν, από βιντεοληπτικό υλικό οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας έφτασαν και πάλι στην ταυτοποίηση και σύλληψη του 17χρονου. Τότε εξιχνιάσθηκαν άλλες επτά κλοπές και απόπειρες και εκ νέου ο 17χρονος οδηγήθηκε στο Ίδρυμα Αρωγής Ανηλίκων.

Από τότε μέχρι σήμερα διέφυγε ξανά  από το Ίδρυμα και αυτή τη φορά διέπραξε κλοπές στη Θεσσαλονίκη.

Νέες κλοπές
Τα ξημερώματα της Δευτέρας βρέθηκε και πάλι στην Καλαμάτα, διαπράττοντας νέες κλοπές, φεύγοντας μια ακόμα φορά από το Ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, ξημερώματα της Δευτέρας, περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος εντόπισαν στην Καλαμάτα το γνώριμο πια σε αυτούς 17χρονο να προσπαθεί να αφαιρέσει μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα. 

Αφού τον σταμάτησαν και επέστρεψαν τη μηχανή στον ιδιοκτήτη, λίγο πιο μακριά βρήκαν άλλη μια μηχανή εγκαταλελειμμένη, την οποία, όπως αποδείχθηκε, είχε κλέψει από άλλο σημείο ο 17χρονος και την είχε παρατήσει. Και αυτή επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της.

Νωρίτερα τα ξημερώματα της Δευτέρας ο 17χρονος διέρρηξε και πρατήριο υγρών καυσίμων στον Αντικάλαμο και αφού ερεύνησε τους χώρους, έφυγε χωρίς να αφαιρέσει κάτι.

Στην Καλαμάτα, στο ίδιο χρονικό διάστημα, διέρρηξε  αρτοποιείο και αφαίρεσε ολόκληρη την ταμειακή μηχανή, η οποία περιείχε 50 ευρώ.

Μέσα σε λίγες ώρες, λοιπόν, διέπραξε δύο κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών, μία κλοπή σε κατάστημα και μια απόπειρα κλοπής σε άλλο κατάστημα.

Όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς, στην κατοχή του ανήλικου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία σιδερογροθιά και διαρρηκτικά εργαλεία.

Ο 17χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Καλαμάτας, απ’ όπου πιθανότατα θα διαταχθεί πάλι η μεταφορά του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη