Ανάθεση μελέτης για αναβάθμιση & ανακαίνισή του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας

Ανάθεση μελέτης για αναβάθμιση & ανακαίνισή του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας

Μέσα σε 90 ημέρες αναμένεται να παραδοθεί η μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης, προσβασιμότητας σε ΑμεΑ και ανακαίνισης – επισκευής του κτηρίου του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, η οποία ανατέθηκε από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. στις 28 Μαρτίου, οπότε και υπογράφηκε η σχετική σύμβαση.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, ενώ διευκρίνισε ότι μετά την ολοκλήρωση της μελέτης θα αρχίσει η διαδικασία δημοπράτησης και υλοποίησης των έργων.

«Το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι το πλέον σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον Δικαστικό Μέγαρο ολόκληρης της Πελοποννήσου. Θα στεγάζει όλες τις δικαστικές υπηρεσίες του Εφετείου Καλαμάτας και του Πρωτοδικείου Μεσσηνίας, και θα εξασφαλίζει σε δικηγόρους, δικαστές, υπαλλήλους και πολίτες αξιοπρεπείς συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης.

Είμαι υποχρεωμένος να εξάρω δημοσίως την καθοριστική συμβολή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, καθώς και για τη διαρκή συμπαράσταση στο αίτημα αυτό του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, τόσο του διευθύνοντος συμβούλου στις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”, Αθανάσιου Γιάνναρη, όσο και του προέδρου Εφετών Καλαμάτας και αντιπροέδρου της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπου Μαυρίδη», κατέληξε ο κ. Μαργέλης.