Αντίθετοι στα ιδιωτικά ιατρεία γιατρών του ΕΣΥ οι εργαζόμενοι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα

Αντίθετοι στα ιδιωτικά ιατρεία γιατρών του  ΕΣΥ οι εργαζόμενοι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα

Την αντίθεσή του στη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού ιατρικού έργου από τους ιατρούς του ΕΣΥ εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Υπαλλήλων της ΔΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπεται στο άρθρο 7 του σχεδίου νόμου «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ειδικότερα, ζητούν την απόσυρση του άρθρου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

-«Σε ένα σύστημα άρρωστο, το οποίο φυτοζωεί, όπως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη χώρα, δεν επιχειρεί και άλλες μαγικές συνταγές, αλλά πρώτα από όλα την επαναθεμελίωση και λειτουργία του.

-Το σχέδιο και την κατάληξη της παράλληλης ιδιωτικής απασχόλησης ιατρών, δυστυχώς, τα έχουμε ξαναδεί.

-Οι προϋποθέσεις και η πρόβλεψη για άσκηση ελέγχου με ευθύνη των διοικητών των Υ.Πε., όπως περιγράφει το άρθρο του σχεδίου νόμου, προκειμένου να μην εκμεταλλεύονται τη θέση τους στο ΕΣΥ προς αποκόμιση ιδίου οφέλους, ειδικά σε εμάς ακούγεται όχι απλώς ως διακωμώδηση, αλλά ως εμπαιγμός.

-Με τέτοιες επιδόσεις είναι απόλυτα προφανές ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση, δυνατότητα ή ικανότητα που να διασφαλίζει τη διαφάνεια, τη μη καταστρεπτική επιρροή και μη ιδιοτελή άσκηση του ιδιωτικού εις βάρος του δημοσίου έργου από το λειτουργό υγείας του ΕΣΥ».