Δ. Πτωχός «Κόμβο Βιοοικονομίας»: «Πόλος έλξης για νέες επενδύσεις στους Δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα»

Δ. Πτωχός «Κόμβο Βιοοικονομίας»: «Πόλος έλξης για νέες επενδύσεις στους Δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα»

Τεχνική συνάντηση για το εμβληματικό έργο «Κόμβος Βιοοικονομίας» πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, παρουσία του διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδα Καλλίρη και των συνεργατών του.

Ο «Κόμβος Βιοοικονομίας» αναφέρεται στους Δήμους Μεγαλόπολης, Γορτυνίας, Οιχαλίας και Τρίπολης και αποσκοπεί στο μετασχηματισμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλο το φάσμα της αξιακής αλυσίδας της βιοοικονομίας (γεωργικά προϊόντα διατροφής, κυκλική και ψηφιακή οικονομία).

Από την πλευρά της Περιφέρειας, στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Σωτήρης Μουρίκης και ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος.

Μιλώντας σχετικά ο κ. Πτωχός, ανέφερε: «Έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Καλλίρη και τους συνεργάτες του. Βασικό θέμα της σύσκεψης ήταν ο Κόμβος Βιοοικονομίας, που στόχο έχει να αποτελέσει τον πόλο έλξης για νέες επενδύσεις και νέες δουλειές στους Δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Είμαστε αισιόδοξοι πως σύντομα θα ξεκινήσει η εφαρμογή των προγραμμάτων ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Από την πλευρά του, ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδας Καλλίρης, δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να δούμε στην πράξη όσα συζητάμε για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση. Έχουμε χαράξει μία πολιτική που στόχο έχει μέσω των νέων επενδύσεων να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να έχουμε μία επιστροφή ανθρώπινου δυναμικού στην περιοχή. Θέλουμε να αλλάξουμε το επενδυτικό μοντέλο και θα τα καταφέρουμε».