Δ. Πτωχός: «Με κορμό τα Επιμελητήρια μπορούμε να κάνουμε πολλαπλάσια από αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα»

Δ. Πτωχός: «Με κορμό τα Επιμελητήρια μπορούμε να κάνουμε  πολλαπλάσια από αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της κορυφαίας περιφερειακής έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2024», το απόγευμα της Τετάρτης, στο κτήριο ΓΕΑ στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης.

Η εν λόγω έκθεση, εδώ και οκτώ χρόνια, αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς του επιχειρείν, καταγράφοντας μία εξελικτική πορεία με κύριο γνώμονα την εξωστρέφεια, την καινοτομία, την αειφορία και την παραγωγικότητα.

Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε από το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, τοποτηρητή Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Ευστάθιο, παρουσία της υφυπουργού Ανάπτυξης Άννας Μάνη – Παπαδημητρίου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, του γενικού γραμματέα του ΥπΑΑΤ, Γιώργου Στρατάκου, εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας, της αυτοδιοίκησης, φορέων και άλλων.

«Με κορμό τα Επιμελητήρια κάθε νομού και πλατφόρμες, όπως αυτή η έκθεση, μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τους στόχους μας», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Πτωχός και συνέχισε σημειώνοντας: «Μπορούμε να κάνουμε πολλαπλάσια από αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Ξέρουμε τον τόπο και τις δυνατότητες, που υπάρχουν. Πιστεύουμε στην προστιθέμενη αξία που μπορούν να δημιουργήσουν όλες οι συνέργειες».

Σχετικά με την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, τόνισε: «Η ανάπτυξη πρέπει να είναι βιώσιμη, με όρους οικονομικούς. Η ανάπτυξη πρέπει να είναι πράσινη με όρους προστασίας του περιβάλλοντος και σίγουρα η ανάπτυξη πρέπει να είναι δίκαιη. Πρέπει να τους αγγίξει όλους. Χρειαζόμαστε ένα άλμα και όχι ένα απλό βήμα».

«Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και τη συνεισφορά σας στην ευημερία και την ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Η ισχύς εν τη ενώσει», ανέφερε κλείνοντας, με την τελετή να συνεχίζεται με την καθιερωμένη κοπή της κορδέλας και ξενάγηση στα περίπτερα των εκθετών.

Να σημειωθεί πως η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 14 Απριλίου. Οι δε επισκέπτες μπορούν να την επισκέπτονται σήμερα από τις 4.00 έως τις 9.00 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο από τις 10.00 π.μ. έως τις 9.00 μ.μ.