Δήμος Μεσσήνης: Αίτημα στην Περιφέρεια αναβάθμισης των υποδομών του αεροδρομίου Τριόδου

Δήμος Μεσσήνης: Αίτημα στην Περιφέρεια αναβάθμισης των υποδομών του αεροδρομίου Τριόδου

Το αίτημα αναβάθμισης των υποδομών του αεροδρομίου Τριόδου και η περαιτέρω αξιοποίησή του, προκειμένου να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις διενέργειας αγώνων πανευρωπαϊκού επιπέδου, συζητήθηκαν χθες στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχαν με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο πρόεδρος της Μονοπρόσωπης Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αυτοκινητοδρομίου Μεσσήνης, Λεωνίδας Χριστοφιλόπουλος, αφού αναφέρθηκαν στη λειτουργία του και στους αγώνες που πραγματοποιούνται, εξήγησαν γιατί κρίνεται αναγκαία η αναβάθμισή του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Μονοπρόσωπης Δημ. Α.Ε. Γιώργος Καπερώνης, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) Γιώργος Τζήκας και η πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων (ΕΠΑ) Φωτεινή Ψαράκου.

Ειδικότερα, ο κ. Αθανασόπουλος είπε ότι το αεροδρόμιο της Τριόδου μέσω της προώθησης του μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό τοπικής οικονομικής ανάπτυξης. Γι’ αυτό ζητήθηκε η αναβάθμιση των υποδομών του αυτοκινητοδρομίου, με την επέκταση της πίστας ντριφτ και την αλλαγή ασφαλτοτάπητα στην πίστα ντράγκστερ, προκειμένου να φιλοξενεί αγώνες πανευρωπαϊκού επιπέδου, οι οποίοι θα προσελκύσουν ακόμα περισσότερο κόσμο.

Ο πρόεδρος του αυτοκινητοδρομίου παρουσίασε τα οικονομοτεχνικά στοιχεία και την ωφέλεια των τοπικών επιχειρήσεων από τη διενέργεια αγώνων στην Τρίοδο, ενώ οι εκπρόσωποι ΟΜΑΕ και ΕΠΑ τόνισαν ότι η εξαιρετική τοποθεσία, σε συνδυασμό με το καλό κλίμα και το σωστό μήκος διαδρόμου της πίστας Τριόδου, την καθιστούν ιδανική. Μάλιστα, η Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία, αναζητώντας αυτά τα χαρακτηριστικά σε πίστες, στοχεύει σε άνοιγμα των διοργανώσεων στη νότια Ευρώπη.

Από την πλευρά του, αντιλαμβανόμενος τη θετική επίδραση που θα έχει στην τοπική οικονομία η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Τριόδου, ο περιφερειάρχης ζήτησε επιπλέον οικονομοτεχνικά στοιχεία, για να αναζητήσει η Περιφέρεια χρηματοδοτικά εργαλεία. Τέλος, πρόσθεσε ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μπορεί να ενταχθεί στο γενικότερο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης του τουρισμού στην Πελοπόννησο.