Έντεκα συλλήψεις ανηλίκων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Έντεκα συλλήψεις ανηλίκων  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε ειδική δράση της Αστυνομίας το Σαββατοκύριακο

Ειδικές δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής βίας και παραβατικότητας υλοποιήθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, και συγκεκριμένα από Παρασκευή έως και Κυριακή, και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αρκετούς ελέγχους και έντεκα συλλήψεις ανηλίκων.

Η δράση ήταν στοχευμένη και υλοποιήθηκε πανελλαδικά για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, όπως και την εξάλειψη της βίας των ανηλίκων, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων και των γονέων τους μέσω της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας.

Έλεγχοι

Από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα, σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες επιχειρήσεις, ήπιας αστυνόμευσης, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία συγκέντρωσης νέων όπου έχουν σημειωθεί περιστατικά παραβατικότητας.

Συνολικά ελέγχθηκαν 4.358 ανήλικοι, προσήχθησαν 80 και συνελήφθησαν 33 ως εξής: Πέντε για κλοπές – διαρρήξεις, πέντε για σωματικές βλάβες,  τρεις για ναρκωτικά, 17 για παραβάσεις ΚΟΚ, ένας  για όπλα και δύο για λοιπά αδικήματα.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 121 παραβάσεις, μεταξύ των οποίων 100 για ΚΟΚ, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης.

Έντεκα συλλήψεις

Στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου ελέγχθηκαν 463 νέοι, ηλικίας από 15 έως 18 ετών. Από τα άτομα που ελέγχθηκαν, 18 προσήχθησαν σε αστυνομικές υπηρεσίες, ενώ έντεκα ανήλικοι συνελήφθησαν. Οι εννέα από τις έντεκα συλλήψεις αφορούσαν σοβαρές παραβάσεις του ΚΟΚ και άλλες δύο μη έκδοση δελτίων ταυτότητας.

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία τονίζει ότι οι δράσεις για την αντιμετώπιση της βίας των ανηλίκων θα συνεχισθούν, προκειμένου κανένα παιδί να μη νιώθει απροστάτευτο, ευάλωτο και μόνο και κανείς γονιός να μην ανησυχεί για το παιδί του, όταν αυτό βρίσκεται εκτός σπιτιού.

Της Βίκυς Βετουλάκη