Γ. Λαμπρόπουλος: «Ό,τι δίκαζε μέχρι σήμερα η Κυπαρισσία, θα δικάζει…»

Γ. Λαμπρόπουλος: «Ό,τι δίκαζε μέχρι σήμερα η Κυπαρισσία, θα δικάζει…»

Προσπαθώντας να… λειάνει το έδαφος των διαμαρτυριών φορέων και πολιτών στην Τριφυλία για τα όσα προβλέπονται στο δικαστικό χάρτη, κι έπειτα από επικοινωνία του με τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης, ο βουλευτής Μεσσηνίας, Γ. Λαμπρόπουλος, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του πως «ό,τι δίκαζε μέχρι σήμερα η Κυπαρισσία, θα δικάζει».

Αναλυτικά σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου: «Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα χθες (σ.σ. προχθές) με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, για το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου, με τον τίτλο “Ενοποίηση του Πρώτου Βαθμού Δικαιοδοσίας, Χωροταξική Αναδιάρθρωση των Δικαστηρίων της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης…”, με διαβεβαίωσε για τα εξής:

Ορίζονται Πρωτοδικείο Μεσσηνίας ως κεντρική έδρα και Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσσηνίας, με έδρα την Καλαμάτα. Ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Μεσσηνίας ορίζεται η Κυπαρισσία (άρθρο 6). Οι κεντρικές και παράλληλες έδρες των Πρωτοδικείων διατηρούν πλήρη καθ’ ύλη αρμοδιότητα (άρθρο 5).

Ο υπουργός πρόσθεσε επίσης: Ό,τι δίκαζε μέχρι τώρα η Κυπαρισσία, παραμένει ως έχει. Οι οργανικές θέσεις των υπαλλήλων παραμένουν εκεί. Οι πολίτες και οι δικηγόροι δε θα έχουν καμία επιβάρυνση- μετακίνηση στην Καλαμάτα για καμία υπόθεση.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τα όσα είχα ανακοινώσει στις 18/12/2023, μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον υπουργό Γιώργο Φλωρίδη και τον υφυπουργό Γιάννη Μπούγα. Τότε, είχα λάβει και ρητή διαβεβαίωση, την οποία επίσης γνωστοποίησα, για μη κατάργηση, αλλά για αναβάθμιση του Εφετείου Καλαμάτας.

Σκοπός του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, που κατατίθεται στη Βουλή, είναι η αναβάθμιση της ποιότητας και της ταχύτητας απονομής της Δικαιοσύνης, με την ορθολογικότερη αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού».