Γιάννης Λαμπρόπουλος: Σύντομα λειτουργία ΕΚΑΒ στη νοτιοανατολική Πυλία

Γιάννης Λαμπρόπουλος: Σύντομα λειτουργία ΕΚΑΒ στη νοτιοανατολική Πυλία

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα στο χώρο της Υγείας που απασχολούν τη Μεσσηνία είναι και η διάθεση ασθενοφόρου για την κάλυψη περιοχών της νοτιοανατολικής Πυλίας. Το όλο ζήτημα, όμως, φαίνεται να έχει αίσιο τέλος, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Υγείας.

Ειδικότερα, όπως αναλυτικά αναφέρει ο βουλευτής: «Στην τελική φάση εισέρχονται οι προσπάθειές μας για τη λειτουργία ΕΚΑΒ στην περιοχή της ανατολικής Πυλίας, καθώς έπειτα από νέα επικοινωνία που είχα με το γραφείο του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και το διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννη Καρβέλη, με διαβεβαίωσαν ότι προωθείται άμεσα λύση για το θέμα.

Συγκεκριμένα, χθες (σ.σ. προχθές) ενημερώθηκα από το διευθυντή του Γραφείου του υπουργού Υγείας, Ιωάννη Θεοδωράτο, πως την περασμένη Παρασκευή δόθηκε εντολή στο διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννη Καρβέλη, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για διάθεση ασθενοφόρου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των Ιατρείων Κορώνης, Χαροκοπιού και Λογγά του Νομού Μεσσηνίας.

Παράλληλα, επικοινώνησα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, από τον οποίο ζήτησα τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων με προσωπικό για την επάνδρωση του ασθενοφόρου από τις Μονάδες της Καλαμάτας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για την άμεση ανταπόκριση και την αποφασιστικότητά του να δώσει λύση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, που έχει σχέση με τη ζωή και την υγεία των πολιτών της περιοχής της ανατολικής Πυλίας, που απέχει από το Νοσοκομείο Καλαμάτας περισσότερο από μια ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26/2/2024 επισκέφθηκα τον υπουργό Υγείας, με τον οποίο, όπως είχαμε ανακοινώσει, συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις για θέματα του νομού στον Τομέα Υγείας και επικεντρωθήκαμε στους τρόπους επίλυσής τους.

Μεταξύ των άλλων, είχαμε εξετάσει την επίλυση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιοχή της ανατολικής Πυλίας και αφορά στη λειτουργία ΕΚΑΒ.

Κατά τη συζήτηση αυτή, ο κ. Γεωργιάδης, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ΕΚΑΒ στην περιοχή, πρότεινε τη συνεργασία με το Δήμο Πύλου-Νέστορος και τη συνεισφορά με οδηγούς του Δήμου για ασθενοφόρο που θα εξασφάλιζε το υπουργείο Υγείας.

Αμέσως μετά επικοινώνησα με το δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα, στον οποίο μετέφερα το περιεχόμενο της συζήτησης και πρότεινα να απευθυνθεί με γραπτό αίτημα για συνδρομή και στα υπουργεία Άμυνας και Κλιματικής Κρίσης.

Με το από 22/3/2024 έγγραφό του, ο δήμαρχος γνωστοποίησε στον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη την απόφασή του να διαθέσει ο Δήμος δύο οδηγούς. Παράλληλα, απέστειλε έγγραφο προς τους υπουργούς Άμυνας και Κλιματικής Κρίσης για τη διάθεση εκπαιδευμένου προσωπικού πληρώματος ασθενοφόρου από την Πολεμική Αεροπορία και το Στρατό, καθώς και την Πυροσβεστική Καλαμάτας».