Γιώργος Στασινός: «Έμφαση στην ανθεκτικότητα με πράξεις όπως ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος»

Γιώργος Στασινός: «Έμφαση στην ανθεκτικότητα με πράξεις όπως ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος»

Την προσφορά του ΤΕΕ στην ανάπτυξη της χώρας, καθώς και στην ασφάλεια των πολιτών, με έμφαση στην ανθεκτικότητα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός, σε δηλώσεις του στην Καλαμάτα, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο του Roadshow για τα 100 χρόνια ΤΕΕ.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Στασινός, «δίνουμε έμφαση στην ανθεκτικότητα, κάτι πολύ σημαντικό, κάνοντας πράξη και ξεκινώντας άμεσα, τον επόμενο μήνα, τον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο στο σύνολο των σχολείων, νοσοκομείων, πανεπιστημίων, πυροσβεστικών σταθμών και αστυνομικών τμημάτων της χώρας».

«Η προσφορά του ΤΕΕ δεν είναι σημαντική μόνο στην ανάπτυξη της χώρας, αλλά και στην ασφάλεια των πολιτών» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, η συμπλήρωση των 100 χρόνων ιστορίας σηματοδοτείται από έντονη δραστηριότητα με έργα όπως «ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, η ψηφιοποίηση όλων των αρχείων των Πολεοδομιών σε όλη τη χώρα, ο πολεοδομικός σχεδιασμός, όπου θα γίνουν πάνω από 200 Προεδρικά Διατάγματα με πολεοδομικά σχέδια στο σύνολο της χώρας».

Ερωτηθείς για το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, ο Γιώργος Στασινός δήλωσε ότι «υπάρχει από το 2012», τονίζοντας ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ό,τι αφορά το κομμάτι του ύψους έως σήμερα, νομίζω ότι είναι μεμονωμένες κάποιες αντιδράσεις από 4-5 Δήμους της χώρας, υπάρχουν άλλοι 325 που δε διαμαρτύρονται. Το λέω για να βάζουμε τα νούμερα στη σωστή τους βάση».

Για την εκτός σχεδίου δόμηση, αναγνώρισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση έχει κάνει κάτι πολύ σημαντικό, έχει αναθέσει στο ΤΕΕ πολεοδομικό σχεδιασμό σε όλη τη χώρα, ο οποίος δεν έχει γίνει 50 χρόνια που το επιβάλλει το Σύνταγμα του 1975» και πρόσθεσε ότι «με βάση αυτά τα σχέδια πρέπει να κινηθεί».

Σχετικά με τον αριθμό των μηχανικών στην Ελλάδα, σχολίασε ότι «το 2015 ήμασταν πάρα πολλοί, το 2024 είμαστε πάρα πολύ λίγοι, γιατί πάμε παρέα με την ανάπτυξη της χώρας. Όταν υπάρχει ανάπτυξη, μπορεί να είμαστε ο ίδιος αριθμός αλλά στο τέλος είμαστε λίγοι, όταν δεν υπάρχει ανάπτυξη, είμαστε πολλοί».