Γιορτή αθλητισμού και φέτος ο 22ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας που θα διεξαχθεί το Σάββατο

Γιορτή αθλητισμού και φέτος ο 22ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας που θα διεξαχθεί το Σάββατο

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον 22ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 27 Απριλίου με διοργανωτή τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.

Ο Αγώνας είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Αναπηρία (ΣΥ.Φ.Α.μεΑ), ενώ η πρώτη εκκίνηση που θα δοθεί στις 6 μ.μ. από την κεντρική πλατεία θα αφορά Special Olympics από τη Μεσσηνία και γειτονικούς νομούς.

Στις 6.30 μ.μ. θα ακολουθήσει ο κεντρικός αγώνας 10 χλμ. για τρέξιμο, αλλά και βάδην (μέσω του ποδηλατόδρομου του Πάρκου και μέχρι το Φιλοξένεια με αναστροφή) που αναμένεται να σημειώσει νέο ρεκόρ συμμετοχών, ενώ αμέσως μετά θα πάρει εκκίνηση ο παιδικός αγώνας 1,5 χλ. Για παιδιά, γονείς ή όποιον επιθυμεί να λάβει μέρος.

Τον Αγώνα συνδιοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας και η Π.Ε. Μεσσηνίας και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων, ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Τον υποστηρίζουν ακόμη: Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Σύλλογος ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, Τμήμα Εθελοντών Νοσηλευτών Ε.Ε.Σ, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, Πολιτιστικός Σύλλογος «Παράδεισος», Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Εθελοντικές Ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διαδρομή είναι πιστοποιημένη από την A.I.M.S. με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς των World Athletics. Οι επιδόσεις των Δρομέων θα είναι επίσημες, διεθνώς αναγνωρισμένες, και θα αναγνωρίζεται κάθε ρεκόρ που θα επιτυγχάνεται. Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι την Πέμπτη μέσω της σελίδας sdym.gr, ενώ η γραμματεία θα ανοίξει στην κεντρική πλατεία το Σάββατο στις 10 το πρωί για τις εγγραφές στον «παιδικό» αγώνα και για συμπληρωματικές εγγραφές στο 10άρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρχουν «λαγοί» που θα δίνουν το ρυθμό για όσους θέλουν να πετύχουν χρόνους από 45’ έως 70’.

Χθες το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΔΥΜ στο ανατολικό κέντρο πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με τους διοργανωτές και τους υποστηρικτές του αγώνα να προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να χαρούν το τρέξιμο, με τον Δήμαρχο Καλαμάτας να δηλώνει έτοιμος να τρέξει! Εκτός από τον κ. Θαν. Βασιλόπουλο παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, η αντιπρόεδρος του ΣΥ.Φ.Α.μεΑ, Μαίρη Θεοδωρακοπούλου, το μέλος της διοίκησης του αστικού ΚΤΕΛ, Γιώργος Τσιγαρίδης, ο εκπρόσωπος του χορηγού «Άλμα Σπορ», Τάκης Κατσίποδας. Από πλευράς ΣΔΥΜ το καλωσόρισμα έκανε ο νέος πρόεδρος Θοδωρής Διαμαντόπουλος, στις «τεχνικές» λεπτομέρειες αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Μπένος, ενώ παραβρέθηκαν από του ΔΣ, ο Αλέξης Ζάννης και άλλα μέλη, όπως οι Γιώργος Μιχαλάκης, Θύμιος Αλεξόπουλος, Νίκος Φύκιρης κ.α.