Η Ηλιούπολη μίκρυνε κι άλλο την Καλαμάτα -Δεύτερη σερί ήττα στο Στάδιο

Η Ηλιούπολη μίκρυνε κι άλλο την Καλαμάτα -Δεύτερη σερί ήττα στο Στάδιο

Απογοητευτική για μια ακόμη φορά φέτος η ομάδα της Καλαμάτας, μετράει δύο στις δύο ήττες μέσα στην έδρα της στο ξεκίνημα των πλέι οφ της Super League 2.

Μετά το εφιαλτικό 0-5 από τα Χανιά, όλοι περίμεναν ότι στο σημερινό παιχνίδι στο Στάδιο της Παραλίας με την Ηλιούπολη θα έβγαζε αντίδραση.
Αντί αυτού οι περίπου 150 φίλαθλοι που …έκαναν το λάθος να βρεθούν στις κερκίδες, είδαν τους φιλοξενούμενους να διασκεδάζουν τις εντυπώσεις για τη δική τους αντίστοιχα βαριά ήττα από την πρωτοπόρο Καλλιθέα, χρησιμοποιώντας τη Μαύρη Θύελλα για να «μεγαλώσουν».

Το μόνο που άξιζε από το απογευματινό ματς ήταν το πανέμορφο σε έμπνευση και εκτέλεση γκολ που σημείωσε 24’ ο Απόστολος Γιάννου με απ’ ευθείας ψηλοκρεμαστό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα να περάσει πάνω από τον Κόβαλ, ο οποίος ήταν εκτός εστίας, και να καταλήξει στα δίχτυα της τοπικής μας ομάδας.

Το ντεμπούτο του κόντρα στην Ηλιούπολη, έκανε …και δεν έκανε ο Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία της Καλαμάτας για 3η φορά τα τελευταία χρόνια.
Ωστόσο, εκτός του ότι μετράει μόλις λίγες μέρες εδώ, λόγω υπόλοιπου τιμωρίας δεν κάθισε στον πάγκο, αλλά στη βορινή κερκίδα, αφήνοντας στη θέση του εντός γηπέδου στον γενικό αρχηγό, Αντώνη Μαυρέα.

Διαιτητές: Κ. Ανδριανός, Οικονόμου-Ζούλης (Αχαΐας).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κόβαλ, Μοζέρ, Βαλλεριάνος, Καρασαλίδης, Αρίμπας, Ματέους Άλβες (63′ Κατάλντι), Τάτος (83′ Κάνιας), Ακόστα (63′ Γρίβας), Κάτσε (73’ Λόπεζ), Πασάς (83′ Κωτσόπουλος), Μπαράλες.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Περιστερίδης, Τοπάλ, Μπουσάι, Βασιλούδης (70′ Κρέτσι), Παντελίδης (90’+2′ Ανδρέου), Λατίνοβιτς, Γκοτσούλιας, Ασίγκμπα, Φουρλάνος, Γιάννου (77′ Μπαρμπάρο), Βενάρδος (77′ λ. τρ. Τσαφταρίδης).

Συνέντευξη τύπου
Ν. Παντέλης: «Η αξία του αντιπάλου δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας»
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το παιχνίδι, ο προπονητής της Ηλιούπολης, Νίκος Παντέλης, ανέφερε ότι η ομάδα του πέτυχε μια δίκαιη νίκη ψυχολογίας για τη συνέχεια, την οποία φάνηκε ότι ήθελε περισσότερο μέσα στο γήπεδο, εφαρμόζοντας καλή τακτική, με καλό στήσιμο στην άμυνα και αντεπιθέσεις.
Όπως ανέφερε ο έμπειρος τεχνικός, από πλευράς Καλαμάτας δεν είδε την αναμενόμενη αντίδραση, αποδίδοντας στην κακή ψυχολογία την εικόνα της, αλλά και τονίζοντας ότι η Μαύρη Θύελλα παραμένει μεγάλη ομάδα, όμως δεν βρίσκεται σε καλή περίοδο.
«Η αξία του αντιπάλου δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας» πρόσθεσε ο κ. Παντέλης.
Ο ίδιος σχολίασε ακόμη «δεν θέλουμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο μας»  και παρ’ ότι υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες ανόδου για την Ηλιούπολη, στόχος είναι ένα καλό πλασάρισμα, μετά την επιτυχία της αρχικής επιδίωξης που ήταν η παρουσία στην πρώτη πεντάδα.
Ό,τι επιπλέον μπορούμε να πάρουμε χτίζουμε για το μέλλον, μεγαλώνοντας την ομάδα, κατάληξε, ενώ έκανε την πρόβλεψη ότι η άνοδος θα παιχθεί ανάμεσα στις δύο πρωτοπόρους Καλλιθέα και Χανιά, με αουτσάιντερ τον Ιωνικό.

Ζήτησε συγνώμη ο Αντώνης Μαυρέας
Τρεις φορές «συγνώμη» για τη σημερινή εμφάνιση και νέα ήττα της ομάδας, ζήτησε ο γενικός αρχηγός της Καλαμάτας, Αντώνης Μαυρέας, ο οποίος εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου τον τιμωρημένο Νίκο Αναστόπουλο.
«Έχω φορέσει 6 χρόνια τη φανέλα της ομάδας, δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε.
Ο κόουτς είναι 5 μέρες εδώ και όλοι κρίνονται, κρινόμαστε.
Είναι τρομερό αυτό που έχουμε ζήσει φέτος.
Με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια θα παλέψουμε όλα τα ματς που απομένουν.
Να κερδίσουμε, να βγάλουμε ψυχή και αντίδραση.
Το παιχνίδι με την Ηλιούπολη κρίθηκε σε μια φάση.
Ζητάμε συγνώμη από τον πρόεδρο, από τη φανέλα από τον κόσμο» ανέφερε ιδιαίτερα φορτισμένος ο Καλαματιανός βετεράνος ποδοσφαιριστής και έμπειρος προπονητής.

Νότιος Όμιλος
Αποτελέσματα- πρόγραμμα 3ης αγωνιστικής
Καλαμάτα-Ηλιούπολη 0-1
Χανιά-Καλλιθέα, 4/4 (3 μ.μ.)
Ρεπό: Ιωνικός

Η βαθμολογία
1. Καλλιθέα 28
2. Χανιά 25
3. Ιωνικός 22
4. Ηλιούπολη 21
5. Καλαμάτα 18

Η επόμενη αγωνιστική
Κυριακή 7 Απριλίου4 μ.μ.: Ιωνικός-Καλαμάτα (Action 24)
Δευτέρα 8 Απριλίου 4 μ.μ.: Ηλιούπολη-Χανιά (Action 24)
Ρεπό: Καλλιθέα

Χ.Ε.