ΙΔΜΕΝ: Ομαδική έκθεση Ελλήνων και ξένων εικαστικών στο χώρο Τέχνης Α49

ΙΔΜΕΝ: Ομαδική έκθεση Ελλήνων και ξένων  εικαστικών στο χώρο Τέχνης Α49

Μία ομαδική Έκθεση Ελλήνων και ξένων εικαστικών θα φιλοξενηθεί στο Χώρο Τέχνης Α49 στην Καλαμάτα. Πρόκειται για μια συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, «με σκοπό», όπως σημειώνεται, «την προσέγγιση μερικών από τα κύρια θέματα των αρχαιοτήτων στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου και η συσχέτισή τους με το παρόν. Μία πρόθεση να δημιουργηθεί ένας διάλογος ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Επιπλέον, οι καλλιτέχνες εξετάζουν την έννοια των μουσείων και των τεχνουργημάτων τους ευρύτερα ως θεσμό.

Η μόνιμη συλλογή του Μουσείου παρέχει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως ζωή/θάνατος, εμπόριο, πρόνοια, γεωργία, περιβαλλοντικά ζητήματα, πόλεμος, αθλητισμός, θέατρο και δημόσια ζωή, ρωμαϊκή αρχιτεκτονική και αρχαίες τελετές.

Έχουμε επιλέξει για κύριο θέμα της έκθεσης την έννοια του ΙΔΜΕΝ (=γνωρίζουμε), για να αποδώσουμε την έννοια της λειτουργίας της τέχνης όπως περιγράφεται στη Θεογονία του Ησίοδου (απόσπασμα 25-30). Ήταν, αρχικά, η ιδέα του αείμνηστου Σπύρου Φέγγου, στον οποίον αποδίδουμε φόρο τιμής, χρησιμοποιώντας το IΔΜΕΝ τόσο για τον τίτλο όσο και για το θέμα της έκθεσης».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί: Ηλίας Χριστόπουλος, Ευγενία Ντεκελέ, Ηλίας Μακρής, Κανέλλα Στασινοπούλου, Νίκος Ηλιόπουλος, Χαρούλα Κοροπούλι, Βασίλης Καριζώνης, Στάθης Καρυδομάτης, Γκέλυ Φράγκου, Αγγελική Πολίτη, Δημήτρης Ραφτέλης, Emma Dolphin, Dermot Naughton, Peter Eastland, Idun Lisbet Storrud, Annette Hilbrecht, Ingrid Weinert, Brigitte Woda-Stabl

Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου – 31 Μαΐου

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 26 Απριλίου, 8.00 μ.μ.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 11.00 π.μ.– 2.00 μ.μ. & 6.00 – 9.00 μ.μ.

Σάββατο 11.00 – 2.00 μ.μ.

Κυριακή κλειστά.