Κανένας τραυματισμός ή θάνατος από τροχαίο στη Μεσσηνία το Μάρτιο

Κανένας τραυματισμός ή θάνατος  από τροχαίο στη Μεσσηνία το Μάρτιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας

Κανένα τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό ή θάνατο δε σημειώθηκε στη Μεσσηνία κατά το μήνα Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Ίσως να πρόκειται και για την πρώτη φορά που στη Μεσσηνία καταγράφονται μηδενικά στοιχεία από τραυματισμούς ή θανάτους συνανθρώπων μας σε τροχαία.

Παραβάσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες συνολικά στην εδαφική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 12 τροχαία ατυχήματα με 18 παθόντες. Ειδικότερα: Δύο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, με δύο νεκρούς, ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, με ένα σοβαρά τραυματία και εννέα ελαφρά τροχαία ατυχήματα, με 15 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, οι παραβιάσεις σήμανσης και η παραβίαση προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το Μάρτιο συγκροτήθηκαν σε όλη την Περιφέρεια 719 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 12.918 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 221 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 3.845 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 2.552 για υπερβολική ταχύτητα, 404 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 316 για ΚΤΕΟ, 228 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 80 για παραβίαση σηματοδότη, 76 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 71 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 61 για αντικανονικό προσπέρασμα, 25 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 18 για αντικανονικούς ελιγμούς και 14 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.

Β.Β.