Κυπαρισσία: Αφιέρωμα στους συνθέτες της Ανατολής και τα σμυρναίικα τραγούδια

Κυπαρισσία: Αφιέρωμα στους συνθέτες της Ανατολής  και τα σμυρναίικα τραγούδια

Μουσική αφιερωματική εκδήλωση στους συνθέτες της Ανατολής και τα σμυρναίικα τραγούδια θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία την Κυριακή, 14 Απριλίου. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας και την Εστία Πολιτισμού Μικρασιατών & Ποντίων Μεσσηνίας με τη συμμετοχή του Δήμου Τριφυλίας.

Χθες, μάλιστα, σε έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Τριφυλίας, ελήφθη απόφαση στο θέμα «Εξειδίκευση πίστωσης και έγκριση δαπάνης για διοργάνωση αφιερωματικής εκδήλωσης στους συνθέτες της Ανατολής & τα σμυρναίικα τραγούδια» με το σύνολο των δαπανών να ανέρχεται σε 967,20 ευρώ.

Σημειώνεται πως το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής. Προστασίας, Δημοτικής Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου υπέβαλε σχετική εισήγηση, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν έγκρισης της Σχολικής Επιτροπής. Αποτελεί δημιουργία της σχολικής κοινότητας και είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας. Η συμμετοχή του Δήμου δρα υποστηρικτικά στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του. Προάγει τη δημιουργική απασχόληση των νεαρών δημοτών μας, έχει άμεση θετική επίδραση στην τοπική κοινωνία, ενισχύει τη διάσωση και διάδοση της ιστορίας και της πολιτιστικής κουλτούρας της πατρίδας μας. Ο προϋπολογισμός δαπανών της συμμετοχής του Δήμου στην εκδήλωση δεν υπερβαίνει το προσήκον μέτρο.

Η ανάθεση των υπηρεσιών και προμηθειών θα γίνει βάσει των διατάξεων των Ν.4412/2016 και 4782/2021, όπως ισχύουν σήμερα…».

Η.Γ.