Με συνέργειες και εξωστρέφεια θα αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν

Με συνέργειες και εξωστρέφεια  θα αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Τουρισμού του δήμου Καλαμάτας

Με αφορμή τη συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα, 15 Απριλίου, της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας, έκαναν δηλώσεις χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης.

Στην ενίσχυση της θέσης της Καλαμάτας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, μέσα από την εφαρμογή στοχευμένων πολιτικών, αναφέρθηκε ο δήμαρχος, εξηγώντας ότι στους 3 μήνες που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή στη νέα της αυτοδιοικητική περίοδο, ο νέος αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης έχει ήδη κάνει προεργασία πάνω στο σχέδιο τουριστικής προβολής του Δήμου Καλαμάτας μαζί με το αρμόδιο Γραφείο Τουρισμού.

Όπως δήλωσε ο Θανάσης Βασιλόπουλος, η Επιτροπή Τουρισμού έχει κρίσιμο ρόλο να παίξει, και το ζητούμενο είναι ο κοινός βηματισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αναλυτικά, ο δήμαρχος δήλωσε: «Για το Δήμο Καλαμάτας και τη Δημοτική Αρχή η ανάπτυξη και η ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος, η αναβάθμιση τουριστικών μας υπηρεσιών, αλλά και η εφαρμογή στοχευμένων πολιτικών για την ενίσχυση της θέσης της Καλαμάτας στο παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, αποτελούν μια βασική προτεραιότητα, μία, αν θέλετε, πολιτική μας επιλογή.

Στην κατεύθυνση αυτή, εδώ και περίπου τρεις μήνες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τον Τουρισμό, ο Γιώργος Λαζαρίδης, έχει κάνει μια καλή προσέγγιση και καθημερινά συνεργάζεται με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί, οι μελέτες, τα όσα έρχονται μέσα από branding, το Master Plan, που ο Δήμος έτρεξε την προηγούμενη περίοδο, όλο λοιπόν αυτό το υλικό να το επικαιροποιήσουμε και με νέες ιδέες, προτάσεις, προκειμένου να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο για την περιοχή τρόπο.

Είναι βέβαιο ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει η Τουριστική Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει μάλιστα την προσεχή Δευτέρα, και φυσικά, κάτι που γνωρίζουμε όλοι καλά: Μεγάλη σημασία και κρίσιμος παράγοντας στον όλο σχεδιασμό είναι οι συνεργασίες, οι συνέργειες, ο κοινός βηματισμός που οφείλουμε να αποκτήσουμε όλοι οι φορείς, Δήμοι, Περιφέρεια, ιδιώτες, στην κατεύθυνση ανάδειξης και το δυνατόν καλύτερης αξιοποίησης του τουριστικού μας προϊόντος”.

Με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γιώργος Λαζαρίδης, αναφέρθηκε στις επαφές και τις συζητήσεις που έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «οι συνέργειες είναι το ζητούμενο για εμάς. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Ξεκινάμε δυναμικά».