Μεγάλος εκπαιδευτικός διαγωνισμός ανακύκλωσης από τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου

Μεγάλος εκπαιδευτικός διαγωνισμός ανακύκλωσης από τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου

Ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης εφαρμόζει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου, με Γωνιές Ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας και χρήση Πολυκέντρων Ανακύκλωσης, στα οποία οι δημότες μπορούν να ανακυκλώνουν πλαστικά, μεταλλικά, γυάλινα και χάρτινα υλικά, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της ανακύκλωσης.

Κι επειδή οι μαθητές είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της ανακύκλωσης, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού ο ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου θα διοργανώσει μια «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης», η οποία θα περιλαμβάνει «Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Τα σχολικά τμήματα που θα συλλέξουν τα περισσότερα κουπόνια, μέχρι τη λήξη του Μεγάλου Διαγωνισμού στις 25 Μαΐου, θα κερδίσουν μεγάλα δώρα-έπαθλα.

Όσο για τα τρία (3) μεγάλα δώρα – έπαθλα είναι:

1ο: Ένα ταξίδι 5 ημερών για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με τη μεγαλύτερη συμμετοχή (καθώς και των συνοδών τους) σε όποια πόλη της Ευρώπης επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές. Σε περίπτωση που το πρώτο (1ο) σχολικό τμήμα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα υλικά είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό, τότε το  δώρο – έπαθλο θα είναι ένα (1) Ηλεκτρικό Ποδήλατο για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.

2ο: Ένα ταξίδι 5 ημερών για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή (καθώς και των συνοδών τους) σε όποια πόλη της Ελλάδας επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές. Αν το δεύτερο (2ο) σχολικό τμήμα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα υλικά είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό (1ης, 2ης, 3ης, 4ης τάξης), τότε το  δώρο θα είναι ένα (1) ποδήλατο, για όλους τους μαθητές.

3ο: Ένα smart watch για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με την τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Περισσότερες πληροφορίες στο link:

https://recycling-center.gr/ekdiloseis/megalos-ekpaideytikos-diagonismos-anakyklosis-sholeion-dimon-tis-perifereias?fbclid=IwAR0BNbAEZf6PNPohvuoCgW51Qhzg5-WFSsp0VnM6bnfbmou17UVXiWlNBJ4