Μεσσηνία: Έφοδος της αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά – 19 συλλήψεις

Μεσσηνία: Έφοδος της αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά – 19 συλλήψεις

Νέες αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά στους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, των Αστυνομικών Τμημάτων Μεσσήνης και Οιχαλίας, του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 19 άτομα για διάφορα αδικήματα, ενώ εξιχνιάσθηκε και μια κλοπή.

Συλλήψεις
Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι:
-Τρεις Ρομά για ναρκωτικά και συγκεκριμένα ένας 39χρονος στο Ασπρόχωμα για κατοχή 1,2 γραμμαρίων χασίς από κοινού με μια 27χρονη κι ένας 25χρονος στη Σπερχογεία για κατοχή 0,8 γραμμαρίων χασίς. Ένας 54χρονος Ρομά στην Ανθούσα για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ κατηγορείται και για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού

-Τέσσερις Ρομά για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Ένας 16χρονος για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

-Τέσσερα άτομα για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού

-Έξι άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν τα εξής αντικείμενα, για τα οποία δεν είχαν αποδεικτικά στοιχεία ότι τους ανήκουν: ένα κυνηγετικό όπλο, δύο αλυσοπρίονα, ένα κλιματιστικό μηχάνημα, ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα, δύο βάσεις φορητών ασυρμάτων και ένα ζεύγος κιάλια.

Κλοπή
Επιπλέον, εξιχνιάστηκε κλοπή που είχε γίνει σε σπίτι στη Μεθώνη στις 7 Μαρτίου, όταν άγνωστοι παραβίασαν παράθυρο υπνοδωματίου και αφαίρεσαν 5.000 ευρώ, κοσμήματα και ένα παιδικό ποδήλατο.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστες είναι ένας 32χρονος Ρομά από το Πλατύ, ένας 37χρονος από τον Άρι κι ένας 29χρονος από τη Βαλύρα μαζί με άγνωστους συνεργούς. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν τα σπίτια τους, αλλά δε βρέθηκε κάτι.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 26 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη