Μεσσηνιακή Αμφικτυονία: «Παρούσα» στον εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας στο Κάιρο

Μεσσηνιακή Αμφικτυονία: «Παρούσα» στον εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας στο Κάιρο

Στον εορτασμό για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, έπειτα από πρόσκληση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο, συμμετείχε η αποστολή της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Κάιρο.

Την αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από το γραμματέα Παναγιώτη Μπαζίγο και την οργανωτική γραμματέα Έφη Μπούνα, μαζί με τους εθελοντές της κινηματογραφικής ομάδας του σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα, Παν. Μίντζια, Κέλλυ Μακροπούλου, Σοφία Χαϊδεμένου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βασιλική Νικητοπούλου, καθηγήτρια της Ελληνικής Γλώσσας στα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας των Πανεπιστημίων του Καΐρου, υποδέχθηκε ο πρέσβης Νικόλαος Παπαγεωργίου.

Έχοντας στο πλευρό του όλα τα υψηλόβαθμα διπλωματικά και στρατιωτικά στελέχη, υποδέχτηκε εγκάρδια στο Προσκοπείο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου τους εκατοντάδες καλεσμένους, που τίμησαν και λάμπρυναν την εορταστική εκδήλωση, καθώς και τους επισήμους ξένους, που τίμησαν την Ελλάδα με την παρουσία τους.

Επικεφαλής των ξένων αντιπροσωπειών, εκπροσωπώντας την αιγυπτιακή κυβέρνηση ήταν η Αιγύπτια υπουργός Μετανάστευσης και Διασποράς, Σόχα Ελ Γκέντι, η οποία μίλησε με πάθος και ενθουσιασμό ως γνήσια φιλέλληνας. Μεταξύ άλλων, είπε: «Είναι μεγάλη μου χαρά να είμαι κοντά σας σήμερα και να γιορτάζω μαζί σας την ημέρα της απελευθέρωσης της Ελλάδος. Τι να πει κανείς για τη σχέση των δύο χωρών μας, που η απαρχή της ξεκινά τριακόσια χρόνια πριν από την γέννηση του Χριστού!».

Τιμητική ήταν, επίσης, η παρουσία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β’, του σεβασμιώτατου αρχιεπισκόπου Σινά Φαράν και Ραϊθώ Δαμιανού, του σεβασμιώτατου μητροπολίτου Μέμφιδος και πατριαρχικού επιτρόπου Καΐρου Νικοδήμου, των πανοσιολογιώτατων αρχιμανδριτών Δαμασκηνού, Ιωακείμ, Θεόδωρου και Παρθενίου, καθώς και των εκπροσώπων διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων.