Νέα Αριστερά Μεσσηνίας: Εμπαιγμός η ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ στη Λογγά… χωρίς προσωπικό!

Νέα Αριστερά Μεσσηνίας: Εμπαιγμός η ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ στη Λογγά… χωρίς προσωπικό!

Για το επίμαχο θέμα της επάνδρωσης με σταθμό ΕΚΑΒ της νοτιοανατολικής Πυλίας η «Νέα Αριστερά Μεσσηνίας» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η κυβέρνηση συνεχίζει τον προκλητικό εμπαιγμό των κατοίκων της ΝΑ Πυλίας. Σε κοινοβουλευτική ερώτηση του προέδρου της “Νέας Αριστεράς” και βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΑΒ της Μεσσηνίας και την υγειονομική “τρύπα” στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Πυλίας, ο υπουργός Υγείας απαντά με “σχέδια επί χάρτου” χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα.

Αφού μας ενημερώνει για τη δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στη Λογγά, στην αμέσως επόμενη παράγραφο μας προσγειώνει στην πραγματικότητα. Αντιγράφουμε επί λέξει από το κείμενο της απάντησης του υπουργείου Υγείας: “[…] Διευκρινίζεται ότι η πλήρης επιχειρησιακή λειτουργία του Τομέα (σ.σ. Λογγά) θα ενεργοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων προσωπικού κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων σε πλήρωση κενών οργανικών θέσεων και μετά την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στους ήδη λειτουργούντες Τομείς του ΕΚΑΒ”.

“Φέξε μου και γλίστρησα” που λέει ο λαός μας… Η κυβέρνηση αποδεικνύει πλέον καθημερινά ότι απαξιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας. Με απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή. Με ασθενείς που καθημερινά κινδυνεύουν. Είτε περιμένοντας ασθενοφόρο, είτε περιμένοντας ένα ογκολογικό φάρμακο, είτε μένοντας χωρίς ογκολόγο ιατρό σε ολόκληρη τη νότια Πελοπόννησο, είτε μένοντας κυριολεκτικά στο έλεος της τύχης αν χρειαστεί να υποβληθούν σε άμεση και σωτήρια επέμβαση σε περίπτωση εμφράγματος, αφού τα Αιμοδυναμικά Εργαστήρια δε λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου!

Η “Νέα Αριστερά” θα συνεχίσει να διεκδικεί ένα ισχυρό και αξιόπιστο δημόσιο σύστημα υγείας, με εκπόνηση ολοκληρωμένων δημόσιων πολιτικών για τη θωράκιση της κοινωνίας. Απέναντι σε μια εμμονικά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που μοναδική της μέριμνα είναι η ιδιωτικοποίηση και του οξυγόνου που αναπνέουμε».