Νέες κινητοποιήσεις από τους δικαστικούς υπαλλήλους– Αποχές ξανά από αύριο

Νέες κινητοποιήσεις από τους δικαστικούς  υπαλλήλους– Αποχές ξανά από αύριο

Κινητοποιήσεις ξεκινούν και πάλι οι δικαστικοί υπάλληλοι, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, καθώς τα μέλη του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Καλαμάτας από τις 9.00 έως 11.00 το πρωί θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη της εισόδου του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας.

Χθες συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας τους, μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου για το δικαστικό χάρτη.

Κινητοποιήσεις
Αποφασίστηκαν τα εξής:

-Πανελλαδική ενημερωτική σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων με το Δ.Σ. την Παρασκευή 12 Απριλίου

-Συμβολικός αποκλεισμός των εισόδων των δικαστικών κτηρίων τη Δευτέρα 15 Απριλίου από ώρα 9.00 έως 11.00

-Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη 16 Απριλίου

-Παραχώρηση συνέντευξης Τύπου

-Προκήρυξη 24ωρης κλαδικής απεργίας την ημέρα που το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Επιτροπή της Βουλής για συζήτηση και θα υπάρξει ακρόαση φορέων και πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

-Προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από 11.00 έως 15.00 κατά την ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου στη Βουλή.

Καμία αλλαγή

Η Ομοσπονδία καλεί τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, να οργανώσουν, να συμμετέχουν και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις και τονίζει: «Υπενθυμίζουμε πως το κριτήριο λειτουργίας μιας δικαστικής υπηρεσίας πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: Η ευχερής και ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών όλης της χώρας, ακόμα και των ακριτικών περιοχών, στη Δικαιοσύνη. Απαιτούμε να μην καταργηθεί – συγχωνευθεί καμία δικαστική υπηρεσία!».