Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος με όμιλο συνεργατών του στο Φανάρι

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος με όμιλο συνεργατών του στο Φανάρι

Στην Κωνσταντινούπολη και στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επισκέφθηκε κατά το τριήμερο 5-7 Απριλίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και ομάδα φίλων και συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μίλτος Χρυσομάλλης, ο επιχειρηματίας κ. Δημήτριος Παναγάκος μετά της συζύγου του κ. Παναγιώτας Νίκα πολιτευτού Μεσσηνίας, ο κ. Ιωάννης Τασσιόπουλος, δημοσιογράφος και επιχειρηματίας στο χώρο της υγείας, μετά της συζύγου του κ. Μαρίας Τσιμπόγιαννη και των δύο τέκνων τους, ο δημοσιογράφος και τ. Δήμαρχος Κορώνης κ. Θεόδωρος Σαλαντής μετά της συζύγου του κ. Άννας Κοντοπούλου, ο κ. Διονύσιος Χιόνης, οικονομολόγος, μετά της συζύγου του κ. Αγαθής Βρεττού ιατρού, η κ. Αρετή Χρυσομάλλη φαρμακοποιός.

Τον Σεβασμιώτατο και τους συνοδούς του δέχθηκε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος το απόγευμα του Σαββάτου 6 Απριλίου σε κατ’ ιδίαν συνάντηση και εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία τους, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον Σεβ. Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την συμπαράσταση του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις καίριες παρεμβάσεις του σε θεολογικά και άλλα θέματα. Το πρωί  της Γ’ Κυριακής των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος συγχοροστάτησε μετά της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου και άλλων Ιεραρχών στην θεία λειτουργία της Σταυροπροσκυνήσεως.