Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΧΘΕΣ περί ώραν 9ην πρωινήν ο 17ετής Κ. Χ. Κουσκουλής εκ Βρύνης μεταβαίνων εις την σταφιδάμπελόν του μετά του ίππου του και ολισθείσας καθ’ οδόν ο ίππος κατέπεσεν ο παις εντός λάκκου πλήρους ιλύος. Ίππος και αναβάτης ανευρέθησαν μετά πάροδον ώρας υπό συγχωρίων των ο μεν ίππος εν αθλία καταστάσει, ο δε αναβάτης νεκρός.

-ΠΑΡΑ του κοινοτικού συμβουλίου Πλατανοβρύσεως απεφασίσθη, όπως μεταβή εις Αθήνας επιτροπή, ίνα εργασθή παρά τω Πρωθυπουργώ και Υπουργώ της Συγκοινωνίας δια την έναρξιν των εργασιών της χαραχθείσης οδού Αριστομένους – Μεσσήνης παρά της εταιρείας Μακρή. Το συμβούλιον προς εκπλήρωσιν της αποφάσεώς του εψήφισε και πίστωσιν δραχμών 2.000 δι’ έξοδα μεταβάσεως της εν λόγω επιτροπής εις Αθήνας.

-ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗ παρά του Υπουργείου Συγκοινωνίας μειοδοτική δημοπρασία δια την κατασκευήν δύο γεφυρών επί της κοινοτικής οδού Ζευγολατιού – Οιχαλίας η οποία θέλει ενεργηθή ενταύθα την 16η τρέχοντος μηνός παρ’ επιτροπής αποτελουμένης εκ του Νομάρχου ως προέδρου και των Νομομηχανικού Μεσσηνίας και Οικονομικού Εφόρου Καλαμών ως μελών. Η κατασκευή αμφοτέρων των γεφυρών προϋπολογίζεται εις δραχμάς 120.000.